Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta může hrát, duel se Zlínem se neruší. Zelenou má také Zbrojovka

Sparta může odehrát nedělní zápas nejvyšší soutěže proti Zlínu. Hráč, který měl pozitivní test na koronavirus, je v karanténě. Hrát bude i brněnská Zbrojovka. Kontrolní testy u všech pěti dříve pozitivně testovaných hráčů byly negativní.

Sparťan Lukáš Juliš (druhý zprava) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zbrojovka přivítá Olomouc. V brněnském týmu je po předzápasových testech pět nakažených, kteří byli ihned posláni do izolace. Opakované odběry žádný další pozitivní případ neodhalily a nováček nejvyšší soutěže tak může proti Sigmě nastoupit. Zbrojovka doplnila mužstvo několika hráči z rezervy.

Předzápasové testy v případě Sparty odhalily koronavirus u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Při dnešních opakovaných odběrech měl jeden hráč podle vyjádření klubu hraniční pozitivní záchyt a byl umístěn do karantény. 

Kvůli dvěma pozitivním testům Sparta v pátek zrušila přípravu prvního týmu a pro veřejnost uzavřela tréninkový areál na Strahově. V ligové soutěži ale pokračovat může.

Svěřenci trenéra Václava Kotala budou hájit stoprocentní bilanci, v úvodních třech ligových kolech neztratili ani bod jako jediní. Díky tomu jsou v čele tabulky poprvé po čtyřech letech.

Ve 4. kole nejvyšší soutěže byl odložen dnešní zápas Slovácka s Příbramí, neboť ve středočeském klubu mají devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu nakažené koronavirem.

Pozitivní jen dvě procenta

Všechny další duely se odehrají podle plánu, informovala Ligová fotbalová asociace (LFA). Před 4. kolem bylo provedeno téměř 700 testů a pozitivně vyšla jen zhruba dvě procenta. Nakažení se objevili jen v Příbrami, Brně a Spartě.

"Díky tomu, že kluby dodržují předepsaná pravidla od Ligové fotbalové asociace daná protokolem opatření, daří se jim zatím dlouhodobě vyhýbat se nákaze, která jinak nabírá na síle po celé České republice," uvedl LFA.

"Místně příslušné hygienické stanice i na základě toho, že Sparta a Brno po celou dobu dodržovaly schválený manuál LFA, umožnily odehrát zápasy obou mužstev ve 4. kole," dodala LFA.

Od nové sezony došlo ke zmírnění pravidel ze strany hygienických stanic. Mužstva už v případě pozitivního nálezu u některého z hráčů nemusejí automaticky do karantény, a pokud mají kontrolní odběry negativní, mohou pokračovat v tréninku a v soutěži. Prvoligové týmy však od této sezony nově musejí před každým kolem absolvovat povinné testy, což se ostatních sportů v Česku netýká.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články