Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Souček se zraněním hlavy nedohrál, West Ham v Anglickém poháru končí

Tomáš Souček nedohrál kvůli zranění hlavy osmifinále Anglického poháru na hřišti Southamptonu a "Kladiváři" po prohře 1:3 v soutěži končí. Postup naopak slaví Chelsea, která otočila duel na hřišti druholigového Lutonu a vyhrála 3:2. Dál jde také Liverpool po vítězství 2:1 nad Norwichem.

Tomáš Souček odchází ze hřiště v lékařském doprovodu
zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý Souček, který rozhodl v minulém ligovém duelu o výhře 1:0 nad Wolverhamptonem, mohl otevřít skóre i proti Southamptonu. Jeho střela v 10. minutě ale letěla mimo. Devátý celek anglické ligy Southampton se ujal vedení po půlhodině hry zásluhou Perrauda. Byla to první trefa francouzského obránce od jeho příchodu z Brestu.

Souček utržil na začátku druhé půle po souboji s Diallem krvavé zranění na hlavě a musel hřiště v 54. minutě opustit. Na jeho místo přišel Benrahma.

West Ham se sice dočkal vyrovnání o šest minut později, kdy se prosadil Antonio, londýnský celek přesto duel k výhře nedotáhl. V 68. minutě dostal Southampton po zákroku Dawsona výhodu pokutového kopu a z něj vrátil "Svatým" vedení Ward-Prowse. V závěru pojistil postup domácích Broja.

Chelsea nevyšel začátek

Chelsea inkasovala na hřišti druholigového Lutonu už po minutě a 42 sekundách, kdy se prosadil Burke. Rychleji londýnský celek v této sezoně gól ještě nedostal. "Blues" srovnali v 27. minutě po trefě Saúla, jenž vstřelil první gól za Chelsea od příchodu z Atlética Madrid. Do přestávky získal výhodu ale znovu Luton, za nějž se trefil pět minut před koncem první půle Cornick.

Favorizovaná Chelsea ve druhé části soupeře zatlačila a výsledek nakonec otočila. Nejprve vyrovnal v 68. minutě Werner a o deset minut později dokonal obrat Lukaku.

Čerstvý vítěz Ligového poháru Liverpool rozhodl o postupu mezi osm nejlepších týmů už v první půli, kdy se prosadil dvakrát Minamino. Japonský útočník vstřelil za "Reds" v zápasech Ligového a Anglického poháru už osm branek. Hosté sice snížili čtvrt hodiny před koncem po trefě Ruppa, více ale již na hřišti svého soupeře nezvládli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články