Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Snový debut Haalanda. Koubkovi nasázel hattrick a pomohl Dortmundu k velkému obratu

Poprvé v německé lize naskočil v dresu Dormtmundu a hned z toho bylo velkolepé představení. Eling Haaland nastoupil až v 56. minutě, kdy Borussia prohrávala na hřišti Augsburgu 1:3. Během půl hodiny však devatenáctiletý norský supertalent nasázel do branky Tomáše Koubka hattrick a pomohl hostům k výhře 5:3. Lépe si vedl jiný český gólman Jiří Pavlenka, jenž nulou pomohl k triumfu Brém v Düsseldorfu 1:0. Vedoucí Lipsko s útočníkem Patrikem Schickem zdolalo Union Berlín 3:1. Druhý Bayern rozstřílel Herthu 4:0.

Erling Haaland z Dortmundu se raduje z gólu v síti Tomáše Koubka z Augsburgu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/nordphoto / Straubmeier

Augsburg vedl po 55 minutách díky dvěma brankám Floriana Niederlechnera 3:1. Vestfálský celek však mezi 59. a 79. minutou čtyřmi góly obrátil skóre, přičemž třikrát se během 20 minut trefil Haaland. Norský talent, který přišel v prosinci ze Salcburku, se stal druhým hráčem v historii Dortmundu, jenž při své bundesligové premiéře vsítil hattrick. V srpnu 2013 stejný kousek předvedl Pierre-Emerick Aubameyang.

"Je velmi klidný a ambiciózní. Neuvěřitelně tvrdě trénuje. Působí skvělým dojmem a dneska oslavil senzační debut," řekl kapitán Borussie Marco Reus. "Erling okamžitě ukázal své přednosti. Má dobrý pohyb, což nám otevírá další varianty hry dopředu," uvedl švýcarský trenér Lucien Favre.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund zvládl přestřelku s Augsburgem

Augsburg prohrál podruhé za sebou a nenavázal na předchozí tři domácí výhry. Obránce Marek Suchý a záložník Jan Morávek zůstali na lavičce. Dortmund zvítězil po dvou kolech a posunul se na čtvrté místo se sedmibodovou ztrátou na Lipsko.

Lídr bundesligy prohrával s nováčkem soutěže Unionem od 11. minuty, ale po přestávce třemi brankami rozhodl o výhře. Dvakrát se prosadil Timo Werner, který s 20 trefami se dělí o čelo nejlepších kanonýrů s Robertem Lewandowskim z Bayernu Mnichov. Schick odehrál 68 minut.

Bayern smázl Herthu a zopakoval výkon z dob Guardioly

Lewandowski totiž trefou pomohl obhájcům titulu k jasné výhře 4:0 na půdě Herthy Berlín. Bayern ztrácí na Lipsko čtyři body. Vladimír Darida odehrál za domácí 68 minut.

Bavorský velkoklub nastřílel všechny své góly ve druhém poločase. Po hodině hry využil Thomas Müller přiklepnutí Ivana Perišiče a stal se prvním hráčem, který od roku 2009 skóroval ve všech následujících sezonách německé ligy.

V 73. minutě proměnil penaltu Robert Lewandowski a další zásahy přidali Thiago Alcántara a Perišič. Bayern dal gól ve všech úvodních 18 kolech sezony, což se mu naposledy povedlo pod vedením trenéra Pepa Guardioly v ročníku 2013/14.

Schalke 04 vyhrálo nad Mönchengladbachem 2:0 díky trefám z úvodu druhého poločasu. Ve 48. minutě skóroval posedmé v sezoně nejlepší střelec týmu Suat Serdar, který technickou ranou nedal sebemenší šanci bezmocně plachtícímu brankáři Sommerovi.

O deset minut později stanovil konečný výsledek Michael Gregoritsch, jenž přišel v zimě na hostování z Augsburgu a debut v modrém dresu okořenil gólem po nezištné přihrávce Ramana.

Je nám líto, video expirovalo.
Schalke zdolalo Mönchengladbach 2:0

Brémy zvítězily po čtyřech porážkách. O jejich výhře rozhodl v 67. minutě vlastní gól brankáře Floriana Kastenmeiera. Dvaadvacetiletý Němec je prvním gólmanem od srpna 1982, jenž při bundesligovém debutu skóroval do vlastní sítě. Před ním totéž zažil Jean-Marie Pfaff a Bayern Mnichov tehdy prohrál 0:1 rovněž s Brémami.

Stejným výsledkem doma Hoffenheim prohrál s Frankfurtem. Obránce poraženého celku Pavel Kadeřábek strávil zápas mezi náhradníky. Kolín nad Rýnem zdolal Wolfsburg 3:1 zásluhou dvou gólů Jhona Córdoby.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Schalke - Mönchengladbach 2:0 (48. Serdar, 58. Gregoritsch), Augsburg - Dortmund 3:5 (34. a 55. Niederlechner, 46. Richter - 59., 70. a 79. Haaland, 49. Brandt, 61. Sancho), Düsseldorf - Brémy 0:1 (67. Moisander), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:2 (48. Stafylidis - 18. Dost, 62. Chandler), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 3:1 (22. a 45.+2 Córdoba, 62. Hector - 66. Steffen), Mohuč - Freiburg 1:2 (82. Mateta - 28. Kwon Čchang-hun, 41. Petersen), Lipsko - Union Berlín 3:1 (51. a 83. Werner, 57. Sabitzer - 11. Bulter), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:4 (60. Müller, 73. Lewandowski z pen., 76. Alcántara, 84. Perišič),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články