Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vedoucí Atlético spasil Suárez, Sevilla vyhrála na hřišti Alavésu a stíhá Barcelonu

Fotbalisté Atlética Madrid dál vládnou španělské La Lize. V zápase 19. kola porazili Eibar na jeho hřišti 2:1 a tabulku vedou o sedm bodů před Realem a mají o zápas méně než on. Stále bez zraněného českého brankáře Tomáše Vaclíka vyhrála Sevilla na stadionu Alavésu 2:1. Andaluský celek se tak posunul na čtvrté místo tabulky bod za Barcelonu. Další dva úterní duely mezi Cádizem a Levante a Valladolidem a Elche skončily remízou 2:2. V prvním čtvrtečním zápase kola roztaženého do tří dnů remizovala Valencie s předposlední Pamplonou 1:1.

Luis Suárez dává gól Eibaru
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ricardo Larreina

Šestou výhru Atlética za sébou zachránili svěřenci Diega Simeoneho až v závěru utkání z penalty, z níž se podruhé v zápase zapsal mezi střelce Luis Suárez. Pokutový kop na stadionu Eibaru skóre i otevřel. Domácí poslal ve 12. minutě do vedení srbský brankář Marko Dmitrovič, jenž se ujal role exekutora. Pět minut před koncem úvodního poločasu pak vyrovnal Suárez a v 89. minutě proměnil penaltu panenkovským dloubákem.

S bilancí jedenácti branek v sezoně se Suárez dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Lionela Messiho z Barcelony.

Sevilla se ujala vedení už po třech minutách po trefě Júsufa En-Nesjrího. Domácí poté vyrovnali, ale po půlhodině hry vstřelil Suso vítězný gól hostů. V první minutě závěrečného nastavení mohl Alavésu zařídit bod Joselu, jenže gólman Bunú jeho penaltu vychytal.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:

Cádiz - Levante 2:2 (4. Perea, 28. Cala - 8. a 11. Martí), Valladolid - Elche 2:2 (71. Michel, 90. Fernández - 9. a 43. Josan), Alavés - FC Sevilla 1:2 (12. Méndez - 3. En-Nesjrí, 30. Suso), Getafe - Huesca 1:0 (70. Arambarri), Betis Sevilla - Vigo 2:1 (25. a 44. Canales - 15. Mina), Villarreal - Granada 2:2 (29. Peňa, 65. Gómez z pen. - 21. Soldado, 75. Kenedy), Valencie - Pamplona 1:1 (69. vlastní García - 42. Calleri), Eibar - Atlético Madrid 1:2 (12. Dmitrovič z pen. - 40. a 89. z pen. Suárez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články