Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Schick zná jméno nového trenéra. AS Řím převezme Portugalec Fonseca

Patrik Schick zná jméno nového trenéra, který ho povede v AS Řím. Italský tým převezme Paulo Fonseca, jenž doposud působil u Šachtaru Doněck. Na lavičce nahradil Claudia Ranieriho, který mužstvo vedl dočasně od března. Šestačtyřicetiletý Portugalec podepsal smlouvu na dva roky s možností prodloužení o další rok.

Paulo Fonseca na tiskové konferenci
zdroj: ČTK/AP/ autor: Efrem Lukatsky

"Paulo je mladý a ambiciózní kouč s mezinárodními zkušenostmi, vítěznou mentalitou a reputací vyznavače odvážného, útočného fotbalu, který potěší naše fanoušky," uvedl prezident a spolumajitel AS Jim Pallotta.

Rodák z Mosambiku Fonseca přišel do římského klubu ze Šachtaru Doněck, který vedl od roku 2016. Ve všech třech sezonách s ním oslavil zisk double za triumf v lize i poháru, v roce 2017 vyhrál také ukrajinský Superpohár. Dvakrát po sobě si se Šachtarem zahrál v Lize mistrů, v ročníku 2017/18 vypadl v osmifinále shodou okolností s AS Řím.

Před odchodem na Ukrajinu vedl například Pacos Ferreira, Porto nebo Bragu. S Portem se před šesti lety radoval ze zisku portugalského Superpoháru. O tři roky později vyhrál s Bragou domácí pohár.

Římané mají za sebou nepovedenou sezonu. V italské lize skončili šestí a nepostoupili do Ligy mistrů, budou hrát Evropskou ligu. V březnu po osmifinálovém vyřazení z Ligy mistrů s Portem odvolalo vedení trenéra Eusebia Di Francesca, kterého do konce ročníku nahradil Ranieri. V polovině května skončil v týmu po 18 letech kapitán Daniele De Rossi, což vyvolalo kritiku, protože podle fanoušků šlo o nedůstojný rozchod.

Nedařilo se ani Schickovi, který ve 32 soutěžních zápasech zaznamenal pět gólů a tři asistence, a znovu se v médiích spekulovalo o jeho odchodu. Před reprezentačním srazem uvedl, že se jeho budoucnost v dresu AS vyřeší s nástupem nového trenéra a sportovního ředitele.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články