Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

United jsou pod Solskjaerem stoprocentní, Salah opět spasil Liverpool

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli díky gólu Marcuse Rashforda v lize na hřišti Tottenhamu 1:0. Pod trenérem Solskjaerem jsou stále neporazitelní. Špatnou formu v posledním období potvrdil Arsenal. V rámci 22. kola anglické ligy nestačil na West Ham, kterému podlehl na jeho hřišti 0:1 a z posledních čtyř zápasů v Premier League tak vyhráli "kanonýři" jediný duel se ziskem čtyř bodů. Na poslední zaváhání naopak zareagoval Liverpool, který si poradil s Brightonem a po proměněné penaltě Mohameda Salaha se radoval z výhry 1:0. Obhájce titulu Manchester City porazil 3:0 Wolverhampton, který hrál od 19. minuty v deseti. Chelsea přehrála Newcastle 2:1 a po dvou zápasech doma opět vyhrála.

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: REUTERS autor: Scott Heppell

Norský kouč Ole Gunnar Solskjaer vyrovnal klubový rekord Matta Busbyho, který po nástupu do Manchesteru vyhrál prvních pět ligových zápasů. V době, kdy tým United převzal Solskjaer, ztráceli "Rudí ďáblové" na Arsenal osm bodů, po dnešním zápase se na pátý celek tabulky bodově dotáhli.

Šlágr kola patřil především oběma brankářům, kteří předváděli nevídané zákroky. Činil se především De Gea, jenž zneškodnil všech 11 střel "Kohoutů".

Domácí nejlepší střelec Harry Kane vyšel tentokrát naprázdno, i když se mu podařilo v 31. minutě dostat míč za brankovou čáru, ale rozhodčí jeho gól kvůli ofsajdu neuznal. Do poločasu tak udeřili hosté: Pogba našel pasem na pravé straně rozběhnutého Rashforda, který z úhlu prostřelil Llorise.

Anglický útočník dal třetí branku za sebou, což je jeho zatím nejdelší gólová série v Premier League. Manchester tak oplatil Tottenhamu porážku 0:3 z konce srpna, kdy "Kohouti" odvezli z Old Trafford všechny tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
United slaví další vítězství, tentokráte přehráli Tottenham

Fotbalisté Brightonu dlouho potvrzovali dobrou domácí bilanci a ligového lídra do šancí nepouštěli. Liverpoolu pomohla až situace z 49. minuty, kdy Gross stáhl zezadu Salaha a nařízený pokutový kop sám egyptský kanonýr proměnil. Čerstvý fotbalista Afriky za uplynulý rok se 14. ligovým gólem v sezoně dotáhl na čelo tabulky střelců.

Gabriel Jesus poslal Citizens do vedení nad Wolverhamptonem v 10. minutě, kdy skluzem usměrnil míč do sítě po centru Leroye Saného. Další vývoj utkání ovlivnil faul Willyho Bolyho, který uprostřed hřiště sestřelil Bernarda Silvu a obdržel červenou kartu.

Před pauzou fauloval Ryan Bennett ve vápně Raheema Sterlinga a Gabriel Jesus z penalty zvýšil na 2:0. V 79. minutě poslal Coady nechtěně hlavou do vlastní branky centr Kevina De Bruynea a pojistil výhru domácích.

Fotbalisté West Hamu se radují v utkání proti Arsenalu
zdroj: ČTK/AP autor: Yui Mok

V londýnském derby byl aktivní domácí navrátilec Nasri, který nastoupil k ligovému zápasu po téměř 14 měsících, během nichž si odpykal trest za doping.

Právě po přihrávce francouzského záložníka překonal Lena pohotovou umístěnou střelou do horní poloviny brány devatenáctiletý záložník Rice. Vyrovnat mohl po hodině hry Aubameyang, ve vyložené šanci ale netrefil.

Trenér Arsenalu Unai Emery ani na sedmý pokus neporazil ve vzájemném zápase svůj protějšek na lavičce soupeře Manuela Pellegriniho.

Na Stamford Bridge se jako první prosadila favorizovaná Chelsea. V osmé minutě vybídl stoper Luiz dalekonosným pasem za obranu Pedra, který chytře přehodil vybíhajícího Dúbravku. Těsně před poločasem vyrovnal po rohovém kopu hlavou Clark.

V 57. minutě rozhodl Willian, který si navedl míč na pravačku a placírkou obstřelil Dúbravku. Na gól mu přihrál Hazard, který je po Lionelu Messim z Barcelony druhým hráčem v rámci nejlepších pěti soutěží Evropy, který dosáhl v této sezoně na deset gólů i asistencí.

Southampton vedl na hřišti Leicesteru od 11. minuty, kdy proměnil pokutový kop Ward-Prowse. Hostům zkomplikoval zápas v 45. minutě mladý obránce Valery, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. I v oslabení ale v nastaveném čase první půle se po individuální akci prosadil Long. "Lišky" po změně stran už jen snížily zásluhou Ndidiho.

Fulham se v zápase dvou týmů ohrožených sestupem ujal v Burnley vedení ve druhé minutě zásluhou Schürrleho. Jenže v rozmezí pouhých tří minut si pak obránci londýnského klubu dali dva vlastní góly. Nejprve si srazil prudký nákop do sítě Bryan a vzápětí podobně nešťastně zasáhl hlavou Odoi.

Fotbalisté Evertonu porazili 2:0 Bournemouth. Góly dali Kurt Zouma a Dominic Calvert-Lewin. Domácí mohli za výsledek děkovat i brankáři Jordanu Pickfordovi, který v prvním poločase zlikvidoval tři velké šance.

Ve druhé půli pak udeřili hráči Evertonu. V 61. minutě si na centr naskočil obránce Zouma, který usměrnil míč do levého rohu Begovičovy branky. Pro čtyřiadvacetiletého stopera to byl první gól v tomto ročníku Premier League.

Druhou branku mohl přidat nejlepší střelec Evertonu Richarlison, ale jeho střela proletěla těsně vedle tyče. Pojistku pak v závěru přidal Calvert Lewin a "Toffees" se mohli radovat z šesté domácí výhry v sezoně.

Hosté prohráli v anglické lize šesté venkovní utkání v řadě. Z posledního vítězství se hráči Bournemouthu radovali před Vánoci, když doma porazili Brighton 2:0.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:

West Ham - Arsenal 1:0 (48. Rice), Brighton - Liverpool 0:1 (50. Salah z pen.), Burnley - Fulham 2:1 (20. vlastní Bryan, 23. vlastní Odoi - 2. Schürrle), Cardiff - Huddersfield 0:0, Crystal Palace - Watford 1:2 (38. vlastní Cathcart - 67. Cathcart, 75. Cleverley), Leicester - Southampton 1:2 (58. Ndidi - 11. Ward-Prowse z pen., 45.+2 Long), Chelsea - Newcastle 2:1 (9. Pedro, 57. Willian - 40. Clark), Everton - Bournemouth 2:0 (61. Zouma, 90.+5 Calvert Lewin), Tottenham - Manchester United 0:1 (44. Rashford), Manchester City - Wolverhampton 3:0 (10. a 39. z pen. Gabriel Jesus, 78. vlastní Coady).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články