Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Ronaldo si proti Bosně a Hercegovině nezahraje

Madrid - Nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo se smiřuje s tím, že nepomůže portugalské reprezentaci v barážových zápasech o postup na mistrovství světa proti Bosně a Hercegovině. Hvězdného záložníka Realu Madrid dál trápí zranění kotníku, které si přivodil před měsícem v duelu s Maďarskem. Sám Ronaldo zpochybnil, že by se do úvodního sobotního utkání dal do pořádku, odveta je na programu o čtyři dny později. Vedení portugalské reprezentace ale trvá na tom, že jejího klíčového hráče a kapitána ještě musí vyšetřit tamní lékaři, byť Real Ronalda odmítá uvolnit.

"Nejsem schopný hrát," citoval Ronalda španělský deník Marca. Vynucená pauza nejlepšího hráče světa z loňského roku se táhne už od 10. října, kdy z kvalifikačního duelu s Maďarskem odkulhal už po necelé půlhodině a od té doby se na hřišti neukázal. Čtyřiadvacetiletý fotbalista zmeškal už sedm zápasů Realu a jeho léčení se protahuje.

I přesto však Ronalda portugalský trenér Carlos Quieroz nominoval k barážovému dvojutkání, což představitele Realu pobouřilo. Vůbec nechtějí slyšet o tom, že by jejich klenot, za který v létě vyplatili Manchesteru United rekordních 80 milionů liber, měl odcestovat byť jen na zdravotní prohlídku do Obidosu, kde se bude portugalská reprezentace na zápasy s Bosnou a Hercegovinou chystat. Portugalci totiž věří, že by už jen Ronaldova přítomnost mohla mít na rozpoložení národního týmu pozitivní vliv.

Podle předpisů FIFA se Ronaldo neproviní tím, že do své rodné vlasti neodcestuje. Zraněný či nemocný hráč prý má právo na to, aby podstoupil vyšetření v místě svého zaměstnavatele, což je v Ronaldově případě Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články