Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona vyhrála posedmé v řadě, Vaclík proti Realu nestačil na dělovku Casemira a únik Modriče

Na čele udrželi pětibodový náskok. Fotbalisté Barcelony si v utkání 20. kola španělské La Ligy doma poradili 3:1 s Leganés. Real Madrid zvládl těžkou zkoušku. Doma porazil 2:0 Sevillu, od níž se na třetím místě odpoutal na rozdíl tří bodů. Tomáše Vaclíka v brance hostů překonali v 78. minutě Casemiro a v nastavení Luka Modrič. Atléticu Madrid k výhře 3:0 nad Huescou a snížení ztráty na dva body na vedoucí Barcelonu pomohly dvě trefy beků. Pohárovým příčkám se na sedmém místě na dva body přiblížil Betis Sevilla po výhře 3:2 nad Gironou.

Lionel Messi slaví branku proti Leganés
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Barcelona nastoupila bez opor Messiho, Rakitiče a Vidala, přesto se ujala vedení, když centr z levého křídla proměnil Dembélé.

Hosté udeřili ve druhé půli, bleskovou akci z pravého křídla zakončil Braithwaite. V 64. minutě přišli na hřiště Messi s Rakitičem a o pár minut později šel katalánský celek opět do vedení zásluhou Suáreze. Výhru v nastaveném čase pečetil Messi.

Barcelona oplatila soupeři porážku z prvního vzájemného duelu v tomto ročníku. Leganés patří 14. místo s náskokem dvou bodů na sestupové pásmo.

Kapitán Realu Sergio Ramos si připsal 450. start v nejvyšší španělské soutěži. V sestavě "Bílého baletu" se překvapivě objevil přes potíže s kyčlemi brankář Courtois a hrál i útočník Benzema, který odložil operaci zlomeného prstu.

V první půli musel Vaclík zasáhnout jen při křížné střele Viníciuse. Po změně stran ale Real stupňoval tlak a českého reprezentanta dvakrát zachránila branková konstrukce.

V 78. minutě už se ale domácí dočkali, po Casemirově dělovce z dálky si Vaclík sáhl na balon, ale nad břevno jej vyrazit nedokázal. V nastaveném čase přidal pojistku po chybě v defenzivě držitel Zlatého míče Modrič.

Real se výhrou odpoutal od svého soupeře a na třetím místě na něj má náskok tří bodů. Sevilla nevyhrála už čtyři zápasy a je čtvrtá.

Záložník Realu Luka Modrič proti Éveru Banegovi ze Sevilly
zdroj: ČTK/EFE autor: Rodrigo Jiménez

Beci Arias a Lucas Hernández vystřelili Atléticu výhru

Druhé Atlético Madrid dovedli k výhře 3:0 na hřišti poslední Huescy krajní obránci. V 31. minutě se při 107. startu za madridský klub poprvé trefil levý bek Lucas Hernández a po změně stran přidal druhý zásah jeho spoluhráč z opačné strany hřiště Arias.

Třetí branku favorita vstřelil v 71. minutě Koke. Svěřenci Diega Simeoneho stáhli náskok první Barcelony na rozdíl dvou bodů, Katalánci ale mají nedělní zápas k dobru.

Obrat Betisu dokonal v nastavení bývalý záložník Realu Madrid

Betis Sevilla porazil gólem z penalty v nastavení Gironu 3:2. Výhru zařídil v 94. minutě Sergio Canales. Betis, který se v polovině února střetne ve vyřazovací fází Evropské ligy s Rennes, po dvou ligových porážkách vyhrál a přiblížil se opět pohárové šestce. Girona po třech remízách naopak nezískala tentokrát ani bod.

Domácí vstoupili do utkání lépe, ve 12. minutě se trefil z přímého kopu exbarcelonský záložník Tello. Hosté ale brankami Garcíi a Doumbii výsledek do poločasu otočili. Po přestávce srovnal Loren a obrat dokonal bývalý zálonžík Realu Madrid Canales pátým gólem v ligové sezoně.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Real Madrid - Sevilla 2:0 (78. Casemiro, 90.+2 Modrič), Getafe - Alavés 4:0 (32. z pen. a 88. Mata, 46. a 56. Molina), Huesca - Atlético 0:3 (31. Hernández, 52. Arias, 71. Koke), Vigo - Valencie 1:2 (40. Araujo - 71. Torres, 84. Rodrigo), Betis - Girona 3:2 (12. Tello, 54. Loren, 90.+4 Canales z pen. - 36. García, 44. Doumbia), Villarreal - Bilbao 1:1 (71. Ekambi - 18. vlastní Costa), Levante - Valladolid 2:0 (42. Coke, 90.+5 Roger), Vallecano - San Sebastian 2:2 (22. Comesaňa, 28. Embarba - 30. Moreno, 82. Willian José), Barcelona - Leganés 3:1 (32. Dembelé, 71. Suárez, 90.+2 Messi - 57. Braithwaite).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články