Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real vydřel výhru až na konci utkání, Barcelona deklasovala Bilbao. Městské derby zvládla Sevilla

Lídr španělské ligy Real Madrid vydřel výhru 1:0 v městském derby s Vallecanou. V závěru utkání rozhodl Karim Benzema. To fotbalisté Barcelony měli o dost lehčí práci, když porazili Bilbao 4:0 a vrátili se na čtvrté místo tabulky o skóre před mistrovské Atlético. Městské derby zvládla lépe Sevilla, Betis porazila 2:1. Jakub Jankto za Getafe nenastoupil, jeho tým navzdory dlouhému oslabení remizoval 2:2 s Alavésem. V dresu Villarrealu se blýskl Yeremy Pino, který dirigoval výhru 5:1 nad Espaňolem čtyřmi góly.

Karim Benzema
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Realu se dlouho nedařilo pokořit obranu Vallecana, nakonec ale nováčka porazil i podruhé v sezoně. V 83. minutě si Benzema narazil míč s Viníciusem Júniorem a souhra dvou nejlepších střelců soutěže přinesla "Bílému baletu" tři body.

Francouzský kanonýr dal 19. gól v sezoně a Real má náskok devět bodů na druhou Seviilu, kterou čeká derby s Betisem v neděli. Vallecano je dvanácté.

Pino vystřílel vysokou výhru

Pino otevřel skóre ve 14. minutě hlavou, za šest minut zvýšil po rohovém kopu a těsně před pauzou dokonal hattrick snadnou dorážkou. Talentovaný křídelní hráč se prosadil ještě v 53. minutě po kličce brankáři Lópezovi. Před dnešním zápasem přitom Pino v sezoně zaznamenal jen dvě ligové trefy.

Espaňol snížil v 65. minutě zásluhou Bareho, ale poslední slovo měl v závěru domácí náhradník Dia. Villarreal vyhrál čtvrté z posledních pěti kol. Barcelonský tým v La Lize nezvítězil posedmé za sebou a je na třinácté příčce.

FC Sevilla doma nakročil k výhře už v prvním poločase, kdy se prosadili Rakitič z penalty a střídající Munir. Betis se dočkal gólu až ve čtvrté minutě nastavení, Canalesova trefa z přímého kopu ale už znamenala pouze korekci výsledku. Domácí protáhli ligovou sérii bez porážky na 12 utkání a jsou šest bodů za vedoucím Realem Madrid.

Atlético vyhrálo podruhé v řadě

Oba góly Atlética vstřelil Renán Lodi, jenž tak navázal na vynikající výkon ze středečního úvodního osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Obhájci titulu vyhráli poprvé od srpna dva ligové zápasy v řadě a dostali se na čtvrté místo neúplné tabulky.

Getafe hrálo od 32. minuty bez vyloučeného Cuency a v utkání dvakrát prohrávalo, přesto dokázalo bodovat. Remízu zařídil v 72. minutě svým druhým gólem turecký útočník Ünal. Getafe zůstalo patnácté, Alavés je na 18. příčce.

Výsledky 26. kola španělské fotbalové ligy

Mallorca - Valencie 0:1 (4. Gabriel Paulista), Getafe - Alavés 2:2 (55. a 72. Ünal - 45.+1 Escalante, 56. Méndez), Vallecano - Real Madrid 0:1 (83. Benzema), Atlético Madrid - Vigo 2:0 (36. a 60. Renán Lodi), Villarreal - Espaňol Barcelona 5:1 (14., 20., 45. a 53. Pino, 86. Dia - 65. Bare), FC Sevilla - Betis Sevilla 2:1 (24. Rakitič z pen., 41. Munir - 90.+4 Canales), FC Barcelona - Bilbao 4:0 (37. Aubameyang, 73. Dembélé, 90. L. De Jong, 90.+4 Depay), Granada - Cádiz 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články