Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Radostný titul ve smutné době. Jeden z nejlepších roků na to stát se šampiony, prohlásil Simeone

Spletitá sezona, hořký rok, nejlepší čas pro zisk titulu. Trenér Atlética Madrid Diego Simeone neskrýval nadšení. S "Rojiblancos" ovládl argentinský kouč španělskou ligu podruhé a poprvé od roku 2014, obě prvenství ale považuje za výrazně odlišná.

Diego Simeone slaví se svým týmem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/La Liga

"Mám radost za hodně lidí. Byla to velmi spletitá sezona, tolik lidí kvůli koronaviru zemřelo. Proto je to pro Atlético něco jiného být mistrem. Byl to velmi složitý rok. A jeden z nejlepších roků na to stát se šampiony," citoval Simeoneho deník Marca po sobotní rozhodující výhře 2:1 na hřišti Valladolidu v závěrečném 38. kole.

Současný titul se s tím z roku 2014 nedá podle něj srovnávat i proto, že celý ročník se odehrál bez fanoušků. "Liší se, jsou to jiné pocity. Svět prožívá velmi špatnou situaci. Doufám, že jsme spoustě lidem udělali radost," uvedl jednapadesátiletý Argentinec, který dovedl Atlético k celkově jedenáctém titulu v klubové historii.

Nejlepší trenér klubové historie

Celek ze španělské metropole vedl La Ligu po značnou část sezony, o titul ale bojoval až do posledního kola. Obhájce trofeje a městského rivala Real nechal za sebou o dva body. "Strávit 32 týdnů v čele ligy je ohromné. Jsem vděčný, zvlášť hráčům, kteří toho odehráli méně. Zůstali jsme týmem s cílem a byli jsme jím každou minutu," prohlásil Simeone.

Atlético vede od prosince 2011 a dosud s ním vybojoval osm trofejí, což z něj dělá nejúspěšnějšího trenéra v klubových dějinách. Připustil ale, že jeho styl fotbalu nemusí být fanouškům po takové době po chuti. "Nepochybuju o tom, že se lidé mohou unavit. Jsem velmi pragmatický. Věděl jsem a vím, že tento klub může růst, a doufám, že v tom bude pokračovat," řekl někdejší hráč Sevilly, Atlética, Interu Milán nebo Lazia Řím.

"(Výkonný ředitel klubu) Miguel (Ángel Gil Marín), (předseda) Enrique (Cerezo) a další neviditelní lidé odvedli neuvěřitelnou práci, dodali klubu stabilitu nad rámec výsledků. Po tomhle vždycky toužili," konstatoval rodák z Buenos Aires, který má s Atléticem smlouvu do června 2022.

Suárez navždy vděčný

Jednadvaceti góly včetně vítězných v posledních dvou kolech pomohl k titulu kanonýr Luis Suárez. Uruguayský útočník v emocích přiznal, že klubu bude navždy vděčný za to, že mu věřil poté, co se před začátkem sezony stal v Barceloně nepotřebným.

Suárez dal od příchodu z Liverpoolu v roce 2014 za Barcelonu během šesti sezon 198 soutěžních branek, čímž se zařadil na třetí místo mezi nejlepšími střelci klubových dějin. S katalánským celkem vybojoval 13 trofejí. Po minulé sezoně s ním ale vedení Barcelony přestalo počítat a rozvázalo s ním smlouvu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Bylo to náročné. Situace, kterou jsem zažil, to, jak se na mě dívali spatra... Atlético mi ale otevřelo dveře. Proto budu tomuto úžasnému klubu navždy vděčný za to, že mi věřil. Dali mi šanci dokázat, že pořád můžu hrát na této úrovni," řekl dojatý Suárez v rozhovoru pro Movistar.

"Hodně lidí trpělo se mnou: má žena, děti. Jsou se mnou každý den, fotbal hraju už dlouho, ale tuto sezonu trpěli nejvíc," uvedl čtyřiatřicetiletý Suárez, který vyhrál pátý španělský titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články