Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Psychicky náročnější zápas jsem nezažil, říkal Masopust po křestu ohněm na stoperu

Nastoupil na nezvyklé pozici, ale svou roli sehrál výborně. Lukáš Masopust netradičně coby stoper pomohl Slavii k remíze na Unionu Berlin a postupu do evropského jara. Po utkání označil zápas za psychicky nejnáročnější ve své kariéře.

Lukáš Masopust v utkání proti Unionu Berlín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Takhle psychicky náročný zápas jsem ještě asi nehrál. Na beku nebo v záloze si občas zaútočíte a nemusíte se tak soustředit. Na stoperu si musíte pořád hlídat náběhy za nás, furt být koncentrovaný, jestli vystoupit nebo naopak zajistit," řekl na tiskové konferenci Masopust.

Jindřich Trpišovský ho nasadil na nezvyklý post proto, že vzhledem k pětiobráncovému systému Unionu postavil tři stopery. "Vypadalo to, jako by se na stoperu narodil. Neskutečný výkon. Maso (Masopust) to vzal na sebe a ukázal se jako správný kapitán," uvedl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Union Berlín - Slavia Praha

"Skvěle mi pomohli kluci kolem mě. Taras (Kačaraba) a Aiham (Ousou) vyhráli spoustu soubojů. Hodně mi pomohli i Mandy (brankář Aleš Mandous) a Holi (záložník Tomáš Holeš). Hrozně moc jsme na sebe mluvili a zajišťovali se. Kluci mi to usnadnili," poznamenal Masopust.

Pochvaloval si, že Slavia hrála v Berlíně odvážně, přestože jí k postupu stačila remíza. "Zápas se odehrával tak, jak jsme předpokládali. Očekávali jsme, že budou chodit balony za naši obranu, kam budou nabíhat útočníci. Myslím, že jsme to skvěle pokrývali. Šli jsme do toho se záměrem, že to zkusíme rozhodnout. To se nám dařilo, dali jsme gól a vedli 1:0," uvedl Masopust.

"Bohužel za chvilku jsme inkasovali. Ale naší týmovostí a organizací jsme to zvládli a postoupili. Byl to hrozně těžký zápas. Jsme šťastní, že jsme to takto dohráli," doplnil osmadvacetiletý český reprezentant, který v Berlíně vedl Slavii z pozice kapitána.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK/AP/ autor: Michael Sohn

Na sedmdesátitisícovém Olympijském stadionu se hrálo na nově položeném trávníku. "Dostal hodně zabrat. Nevím, před jak dlouhou dobou ho měnili. Vždy chvilku trvá, než se zakoření. Tráva byla měkčí, docela dost se to trhalo. Celé dopoledne i kus odpoledne sněžilo, což trávníku také určitě nemohlo," přemítal Masopust.

Pochvaloval si atmosféru na stadionu, kam po zpřísnění opatření proti koronaviru mohlo jen pět tisíc diváků včetně 250 hostujících fanoušků. "Jsme šťastní, že tady někteří fanoušci u toho byli. Patří jim poděkování. Bohužel je takováto doba, zase se to nějakým způsobem zhoršilo, platí přísná opatření," konstatoval Masopust.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články