Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeňský Bakoš je v nominaci na nejlepšího slovenského fotbalistu

Bratislava - Plzeňský útočník Marek Bakoš je mezi desítkou slovenských fotbalistů, z nichž vzejde nejlepší hráč uplynulého roku. Osmadvacetiletého forvarda, který loni pomohl Viktorii k zisku prvního titulu v historii a v dresu Plzně si zahrál i v prestižní Lize mistrů, mezi slovenskou elitu poslaly hlasy slovenských trenérů a novinářů. Výsledky ankety budou zveřejněny 27. února v Trnavě. 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Bakoš se v minulém roce blýskl šesti brankami v předkole LM a dvěma trefami v hlavní části soutěže. Pozvánky do národního týmu se ale nedočkal. Vítězství v anketě obhajuje kapitán slovenské reprezentace a hvězda Neapole Marek Hamšík.

Ten i nyní figuruje mezi kandidáty na celkový triumf. Mezi deseti adepty je hned devět legionářů, jediným zástupcem slovenské nejvyšší soutěže je Miroslav Karhan z Trnavy. Svěřenec českého kouče Pavla Hoftycha je v desítce už potřinácté v kariéře.  

Všeobecně se soudí, že největším favoritem na vítězství na získání Ceny Jána Popluhára, jak se anketa od loňského úmrtí slovenské fotbalové legendy jmenuje, je znovu Hamšík. Mezi kandidáty na vítězství se ale mohou řadit také Martin Škrtel z Liverpoolu či bývalý sparťan Juraj Kucka z FC Janov.

Cena Jána Popluhára (elitní desítka podle abecedy): Bakoš (Viktoria Plzeň), Ďurica (Lokomotiv Moskva), Hamšík (Neapol), Hološko (Büyüksehir Belediyespor/Besiktas Istanbul), Hubočan (Petrohrad), Karhan (Trnava), Kucka (FC Janov), Stoch (Fenerbahce Istanbul), Škrtel (FC Liverpool), Weiss ml. (Glasgow Rangers/Espaňol Barcelona). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články