Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň zahájí Konferenční ligu s Brestem, Slovácko v Plovdivu

Premiérový ročník Evropské konferenční ligy odstartuje s účastí dvou českých mužstev, která už znají své soupeře pro druhé předkolo. Fotbalisté Plzně se střetnou s běloruským Brestem, hráče Slovácka čeká měření sil s bulharským Lokomotivem Plovdiv. Úvodní utkání se odehrají 22. července v Plzni a v Plovdivu. Odvety o týden později. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Viktoria se v předchozích dvou sezonách do skupinové fáze pohárů nedostala. V obou případech po neúspěšném předkole Ligy mistrů nezvládla ani "opravnou" kvalifikaci Evropské ligy. V létě 2019 kousala vyřazení s Olympiakosem Pireus a poté i s Antverpami. Loni prohrála s Alkmaarem, pak sice vyřadila dánské SönderjyskE, ale v závěrečném předkole Evropské ligy nestačila na izraelskou Beer Ševu.

Slovácko, které v nejvyšší soutěži skončilo na čtvrtém místě a dosáhlo historického úspěchu, dosud hrálo na evropské scéně jen někdejší letní Pohár Intertoto. V něm se naposled představilo před osmnácti lety.

Brest v roce 2019 získal s českým trenérem Marcelem Ličkou premiérový běloruský titul. V minulé sezoně, jež se hraje od jara do podzimu, obsadil čtvrtou příčku. Dinamo před Ličkou vedl i další český kouč Radoslav Látal.

Je nám líto, video expirovalo.
České kluby už znají soupeře v předkolech pohárů

"Jde o kvalitní tým, nicméně naším cílem je dostat se do skupiny. To znamená, že musíme postoupit přes jakéhokoli soupeře. Vzájemný duel nás čeká za více než měsíc, máme proto dostatek času se na něj připravit a sehnat si všechny potřebné informace," uvedl plzeňský trenér Michal Bílek pro klubový web.

Lokomotiv Plovdiv skončil v uplynulém ročníku bulharské ligy na druhém místě za Ludogorcem Razgrad. "Možná je to nejtěžší los, jaký jsme mohli dostat. Na druhou stranu to bude zajímavé srovnání. V Bulharsku vládne Ludogorec a na druhém místě je právě Plovdiv, takže je to určitě kvalitní celek a na začátek to pro nás bude obrovská prověrka," citoval kapitána Slovácka Michala Kadlece klubový web.

Pro postup do skupiny Evropské konferenční ligy musí Plzeň i Slovácko vyřadit tři soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články