Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pavlenka chytil penaltu, ale Brémy podlehly Bayernu 1:6. Leverkusen otočil duel v Kolíně nad Rýnem

Ani chycená penalta Jiřího Pavlenky Brémám příliš nepomohla. Ve 14. kole Bundesligy utrpěly na hřišti vedoucího Bayernu Mnichov debakl 1:6. Dortmund prohrál ve Wolfsburgu 0:2 a na lídra ztrácí už šest bodů. Leverkusen naproti tomu zvládl utkání v Kolíně nad Rýnem a po obratu zvítězil 2:1. Záložník Alex Král pomohl gólovou asistencí k domácímu vítězství Schalke 1:0 nad Mohučí.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka a Brémy museli skousnout krutou porážku

Bayern poslal do vedení po šesti minutách Musiala, za chvíli vyrovnal Jung. Pavlenka následně vychytal Choupo-Motingův pokutový kop, do konce úvodního dějství ale ještě třikrát inkasoval. Dvakrát se prosadil Gnabry a jednou Goretzka. Gnabry zkompletoval hattrick v závěrečné desetiminutovce, konečný výsledek stanovil střídající Tel. Mistrovský tým vyhrál pátý ligový zápas za sebou, Brémy prohrály po dvou vítězstvích.

Vítězný gól v utkání Wolfsburgu s Dortmundem vstřelil už v šesté minutě Van de Ven. Plný bodový zisk stvrdil v nastavení Nmecha. Wolfsburg bodoval v sedmém kole v řadě, poslední tři zápasy vyhrál. Borussii porazil v Bundeslize poprvé od května 2015 po 14 zápasech, z nichž 13 prohrál.

Hertha Berlín prohrála ve Stuttgartu 1:2 a klesla na 16. pozici, která znamená účast v baráži. Vítězství domácích vystřelil v osmé minutě nastavení Mavropanos. V nominaci celku z německé metropole na zápas chyběl počtvrté v řadě záložník Vladimír Darida. Předposlední Bochum zdolala Mönchengladbach 2:1 a na Herthu ztrácí jen bod.

Leverkusen poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy za sebou. Reprezentační útočník Adam Hložek odehrál za Bayer 59 minut, jeho spoluhráč Patrik Schick kvůli zranění opět v nominaci chyběl.

Leverkusen v neděli deklasoval 5:0 Union Berlín, na hřišti rivala ale nezačal dobře a po půlhodině prohrával po Schmitzově trefě. Kouč Xabi Alonso zareagoval po pauze vystřídáním tří hráčů včetně Hložka a změny se mu brzy vyplatily. V 65. minutě vyrovnal tečovanou střelou z přímého kopu nový muž na hřišti Amiri a o šest minut později dokonal obrat Diaby. Bayer se posunul v tabulce na 13. místo o dva body za Kolín, který nevyhrál čtvrtý soutěžní duel v řadě, naposledy uspěl v Evropské konferenční lize na hřišti Slovácka.

Král i ve třetím utkání pod vedením nového kouče Thomase Reise odehrál plný počet minut a pomohl poslednímu týmu Bundesligy ke druhé výhře v sezoně. V desáté minutě vyslal český záložník dlouhý pas za obranu na Teroddeho, jenž si po šikovném zpracování bez problémů připsal třetí gól v ligovém ročníku. Schalke bodovalo po sedmi zápasech a je bod za předposlední Bochumí.

Poprvé od 2. října se objevil v zahajovací jedenáctce Hoffenheimu obránce Pavel Kadeřábek, neprožil ale vydařený návrat do sestavy. Jeho tým prohrával ve Frankfurtu po půlhodině o tři branky a manko už nedokázal smazat. Kadeřábek byl v poločase vystřídán, Eintracht vyhrál nakonec 4:2 a je čtvrtý.

Na druhé místo se o skóre posunul Union Berlín domácí remízou 2:2 s Augsburgem, Freiburg totiž prohrál 1:3 v Lipsku.

Výsledky 14. kola německé ligy

Wolfsburg - Dortmund 2:0 (6. Van de Ven, 90.+2 Nmecha), Stuttgart - Hertha Berlín 2:1 (3. Guirassy, 90.+8 Mavropanos - 19. Lukebakio), Bayern Mnichov - Brémy 6:1 (22., 28. a 82. Gnabry, 6. Musiala, 26. Goretzka, 84. Tel - 10. Jung), Bochum - Mönchengladbach 2:1 (7. Antwi-Adjei, 11. P. Hofmann - 62. Pléa), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 1:2 (30. Schmitz - 65. Amiri, 71. Diaby), Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 4:2 (6. Sow, 8. Kolo Muani, 29. Ebimbe, 56. Lindström - 38. Baumgartner, 46. Kabak), Lipsko - Freiburg 3:1 (55. Simakan, 56. Nkunku, 77. Forsberg z pen. - 66. Kübler), Schalke - Mohuč 1:0 (10. Terrode), Union Berlín - Augsburg 2:2 (7. Becker, 22. Behrens - 9. a 39. Niederlechner).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články