Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Osmnáctka si poradila i s Lotyšskem a na Ježkově memoriálu bude hrát finále

Druhé utkání, druhé vítězství. Fotbalová reprezentace do 18 let navázala v Ústí nad Labem na řízenou demolici Maďarska, porazila Lotyšsko 2:1 a postoupila do finále Memoriálu Václava Ježka. Místenku v boji o zlato zajistili národnímu týmu Jonáš Kneifeil s Jakubem Křišťanem.

Utkání Česko U18 - Maďarsko U18
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

Navzdory řadě změn v základní sestavě oproti výhře 5:1 nad Maďarskem začali Češi velmi aktivně, ale trvalou převahu dlouho nedokázali zúročit v gól. Do střelecké listiny se totiž nezapsali Gabriel ani Křišťan. 

I proto se skóre poprvé měnilo až ve 37. minutě. Budínský našel zpětnou přihrávkou na malém vápně Gabriela, jehož střelu sice dokázal lotyšský brankář zneškodnit, ale dorážka Kneifela už si cestu do sítě našla. Ještě do poločasu navíc zdvojnásobil náskok Křišťan, který chladnokrevně proměnil pokutový kop po faulu na Šuberta. 

Ve druhém poločase nicméně hráči z pobaltské země přidali a pohlednou kombinaci přesně zakončil Čugunovs - 2:1. Další gól však fanoušci v Ústí nad Labem neviděli. Česká reprezentace hubené vedení udržela a v sobotním finále ji čeká Ukrajina.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace do 18 let si zahraje finále Memoriálu Václava Ježka

Memoriál Václava Ježka 2019

Česko U18 – Lotyšsko U18 2:1 (2:0)
Branky: 37. Kneifel, 44. Křišťan z pen. - 52. Čugunovs. ŽK: Šilhart. Diváci: 401.
Česko: Lichtenberg – Suchomel, Štětka (46. Nováček), Matys, Kurka – Gedeon (77. Sejk), Křišťan – Šubert (65. Hroník), Kneifel (77. Šilhart), Budínský – Gabriel.

Zdroj
repre.fotbal.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články