Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Citizens udrželi Liverpool za sebou, Gordon zasadil United další ránu. Chelsea dala šest gólů

Největší tahák 32. kola Premier League skončil remízou. Manchester City hrál s Liverpoolem 2:2 a udržel před svým soupeřem vedení o jediný bod. Třetí fotbalisté Chelsea deklasovali Southampton na jeho hřišti 6:0. Suverénní byl i Tottenham, který "přejel" Aston Villu 4:0 na jejím stadionu a drží čtvrtou příčku. Pátý Arsenal doma podlehl Brightonu 1:2. Zaváhal také sedmý Manchester United, jenž utrpěl porážku 0:1 na stadionu zachraňujícího se Evertonu. Narazil i šestý West Ham, který se Součkem a Coufalem v základní sestavě prohrál 0:2 na stadionu Brentfordu. Střídající Matěj Vydra neodvrátil porážku Burnley 0:2 v bitvě s posledním Norwichem.

Manchester City - Liverpool
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Asi nejočekávanější zápas jarní části soutěže načal gólem na stadionu Etihad už v páté minutě De Bruyne, jehož střelu zpoza vápna tečoval do sítě Matip. Domácí se ale z vedení radovali pouze osm minut, než Alexander-Arnold nezištně přiťukl míč pod sebe na skórujícího Jotu.

"Citizens" byli v první půli směrem dopředu nebezpečnější a první porážku v úvodním dějství v sezoně nakonec připravil Liverpoolu v 36. minutě Gabriel Jesus. Brazilský útočník si naběhl na Cancelův přesný pas za obranu, zblízka překonal Alissona a ukončil desetizápasové čekání na gól.

Atraktivní a oboustranně ofenzivní duel pokračoval i po přestávce a po pár sekundách hry znovu srovnal po Salahově přihrávce Mané. Senegalský kanonýr 13. ligovým gólem v sezoně stylově oslavil dnešní třicáté narozeniny.

Chelsea, která v minulém kole senzačně podlehla Brentfordu 1:4 a ve středu v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů prohrála s Realem Madrid 1:3, vstřelila čtyři góly už v úvodních 31 minutách. Postupně se prosadili Alonso, Mount, Werner a Havertz, hosté navíc třikrát trefili brankovou konstrukci. Dominantní londýnský tým nedal Southamptonu šanci ani po změně stran, kdy skórovali znovu Werner a Mount.

Tottenham v Birminghamu poslal do vedení už ve třetí minutě Son Hung-min. Aston Villa sahala po vyrovnání, ale hosty podržel brankář Lloris. Jeho spoluhráč Kulusevski v 50. minutě přidal druhý gól a poté chladnokrevně dokonal hattrick Son Hung-min. Jihokorejský útočník si polepšil na 17 ligových gólů, v této sezoně je v Anglii produktivnější už pouze liverpoolský Salah (20). Tottenham v lize vyhrál počtvrté za sebou.

Arsenal poprvé inkasoval ve 28. minutě po brance Trossarda, pojistku Brightonu přidal v 66. minutě Mwepu, jenž asistoval u prvního gólu. Těsně před koncem snížil Ödegaard, ale "Kanonýři" už druhou ligovou porážku za sebou neodvrátili a ztrácí tři body na Tottenham, byť mají utkání k dobru. Hosté vyhráli po sedmi kolech a jsou jedenáctí.

Brankář Evertonu Pickford v úvodu zlikvidoval dvě velké Rashfordovy šance a ve 27. minutě otevřel skóre domácí Gordon, jehož střelu tečoval kritizovaný manchesterský kapitán Maguire. United ani po změně stran nenašli recept na pevnou obranu liverpoolského týmu v čele s bezchybným Pickfordem, jenž v nastavení vychytal i nevýrazného Ronalda.

Sedmnáctý Everton vyhrál teprve potřetí z posledních 15 kol a vytvořil si čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Manchester United zvítězil v jediném z posledních pěti zápasů Premier League.

Uzdravený Coufal se po zranění objevil v sestavě West Hamu po dvou měsících, ale "Kladiváři" si třetí venkovní prohrou za sebou znovu zkomplikovali boj o pohárovou Evropu. Londýnský klub sice udržel o skóre šesté místo, Manchester United má ale zápas k dobru.

Brentford naopak uspěl počtvrté z posledních pěti duelů a na 13. místě je blízko záchraně. Cennou výhru zařídilo nováčkovi útočné duo Mbeumo, Toney, kteří si připsali po gólu i asistenci.

Norwich v lize zvítězil po osmi utkáních a oživil naději na udržení mezi elitou. Skóre otevřel v deváté minutě Lees-Melou a v závěru přidal pojistku nejlepší střelec týmu Pukki.

"Kanárci" ztrácejí na nesestupové pozice deset bodů, Burnley čtyři. "Clarets" prodloužili nelichotivou sérii a nedokázali po prohraném prvním poločase otočit ani 65. zápas v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:

Newcastle - Wolverhampton 1:0 (72 Wood z pen.), Everton - Manchester United 1:0 (27. Gordon), Arsenal - Brighton 1:2 (89. Ödegaard - 28. Trossard, 66. Mwepu), Southampton - Chelsea 0:6 (16. a 54. Mount, 21. a 49. Werner, 8. Alonso, 31. Havertz), Watford - Leeds 0:3 (21. Raphinha, 73. Rodrigo, 85. Harrison), Aston Villa - Tottenham 0:4 (3., 66. a 71. Son Hung-min, 50. Kulusevski), Brentford - West Ham United 2:0 (48. Mbeumo, 64. Toney), Leicester - Crystal Palace 2:1 (39. Lookman, 45. Dewsbury-Hall - 66. Zaha), Norwich - Burnley 2:0 (9. Lees-Melou, 86. Pukki), Manchester City - Liverpool 2:2 (5. De Bruyne, 36. Jesus - 13. Jota, 46. Mané).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články