Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Nováček Union zaskočil Dortmund, souboj českých gólmanů vyzněl pro Pavlenku

Souboj českých reprezentačních gólmanů ve 4. kole německé fotbalové ligy dopadl lépe pro Jiřího Pavlenku, jehož Brémy porazily Augsburg s Tomášem Koubkem 3:2. Werder získal první tři body v sezoně, soupeř naopak na vítězství stále čeká. Útočník Timo Werner hattrickem zařídil Lipsku výhru 3:1 na stadionu Mönchengladbachu. Třetí celek minulé sezony už zůstává jediným celkem s plným počtem bodů. Wolfsburg a Leverkusen totiž pouze remizovaly a Freiburg s Dortmundem přenechaly všechny body nováčkům - Freiburg doma podlehl Kolínu nad Rýnem, Borussia selhala na hřišti Unionu Berlín. Na druhé místo se tak posunul mistrovský Bayern, který deklasoval Mohuč 6:1.

Timo Werner
zdroj: DPA autor: Ralf Ibing

Brémy se ujaly brzy vedení po trefě Osaka, Augsburg ale bleskově odpověděl přesnou Vargasovou hlavičkou. V 21. minutě předvedl pěknou individuální akci Sergant, který šikovně přehodil Koubka a zakončil do prázdné brány. Ještě větší komplikace nastala pro hostující celek v 34. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Lichtsteiner.

Celé utkání odehrál český obránce Theodor Gebre Selassie, který nastoupil ve stoperské dvojici domácího týmu. Na stejném postu naskočil do druhého poločasu z lavičky Augsburgu i Marek Suchý, který vystřídal Gregoritsche, a po pár vteřinách na hřišti se mohl radovat z Vargasovy vyrovnávací branky.

V 67. minutě se ale podruhé v zápase prosadil Osako, který napálil míč z voleje kolem bezmocného Koubka. Hosté v závěru i v oslabení sahali po vyrovnání, ale Pavlenka ustál jak nebezpečnou hlavičku střídajícího Finnbogasona, tak i Maxův tečovaný přímý kop.

Mnichovští obhájci titulu nevstoupili do zápasu ideálně, už v 6. minutě si na centr naskočil Jean-Paul Boetius a hlavou poslal Mohuč do vedení. Bayern ale ještě do přestávky otočil skóre, poté co se akrobaticky prosadil Benjamin Pavard a po něm v nastaveném čase z přímého volného kopu David Alaba.

Domácí navýšili vedení v 54. minutě díky hlavičce Ivana Perišiče a na něj o deset minut později navázal Kingsley Coman. Čtvrt hodiny před koncem vypálil Lewandowski a šestým gólem v sezoně oslavil nedávné prodloužení smlouvy, diváky v Allianz Areně krátce na to potěšil i Alphonso Davies. Bayern vysokou výhrou navázal na poslední vzájemné utkání obou celků na jaře, kdy rovněž doma zvítězil 6:0.

Berlínský Union zaskočil favorita z Dortmundu brankou Mariuse Bultera z 22. minuty, hosté ale dokázali už po třech minutách srovnat díky Pacu Alcácerovi.

Střelecky aktivnější domácí ale strhli vedení zpět na svou stranu v 50. minutě, kdy se opět trefil Bulter. Pojistku v 75. minutě přidal Sebastian Andersson.

Werner se v 38. minutě utkání v Mönchengladbachu zbavil ve vápně obránce a gólmana Sommera překonal střelou mezi nohy. Krátce po přestávce vyhrál třiadvacetiletý útočník Lipska sprinterský souboj s domácími zadáky a skóroval podruhé.

Mönchengladbach mohl zápas zdramatizovat, jenže po hodině hry trefili domácí hráči jen břevno a Embolo snížil až v nastaveném čase. Poslední slovo měl ale opět Werner.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Mönchengladbach - Lipsko 1:3 (90.+1 Embolo - 38., 47. a 90.+4 Werner), Bayern - Mohuč 6:1 (36. Pavard, 45.+1 Alaba, 54. Perišič, 64. Coman, 78. Lewandowski, 81. Davies - 6. Boetius), Freiburg - Kolín nad Rýnem 1:2 (40. vlastní Czichos - 52. Modeste, 90.+2 Skhiri), Leverkusen - Hoffenheim 0:0, Schalke - Hertha Berlín 3:0 (38. vlastní Stark, 48. vlastní Rekik, 86. Kenny), Wolfsburg - Paderborn 1:1 (56. Brekalo - 12. Oliveira-Souza), Union Berlín - Dortmund 3:1 (22. a 50. Bulter, 75. Andersson - 25. Alcácer), Brémy - Augsburg 3:2 (6. a 67. Osako, 21. Sargent - 12. a 46. Vargas), 18:00 Eintracht Frankfurt - Düsseldorf.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články