Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nekompromisní los. Sparta si v Lize mistryň zahraje proti dvojnásobným finalistkám z PSG

V osmifinále Ligy mistryň si sparťanské fotbalistky střihnou dvojzápas s dvojnásobnými finalistkami soutěže z Paris St. Germain. První utkání s aktuálním lídrem francouzské ligy odehrají 3. března v Chomutově, venkovní odveta je na programu o týden později. Rozhodl o tom los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu.

Radost fotbalistek Sparty
zdroj: twitter.com/ACSparta_Zeny

Sparťanky se proti jednomu z favoritů na titul pokusí o senzaci a vyrovnání českého maxima, kterým je čtvrtfinálová účast. Mezi nejlepších osm celků soutěže se v minulosti třikrát dostala Slavia, která ovšem tentokrát hned na úvod kousala vyřazení s Fiorentinou.

Klub z Letné naopak postoupil přes Glasgow City. Do čtvrtfinále už se jednou probojoval, ale to se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Paris St. Germain je v posledních letech druhým nejlepším francouzským týmem za suverénkami z Lyonu, v aktuální sezoně ovšem o bod vede před rivalem tabulku. V Lize mistryň dvakrát došel až do finále, v němž v letech 2015 ani 2017 neuspěl. 

"Pro taková utkání děláme fotbal. Určitě to bude nesmírně náročný dvojzapás, na který se už teď všichni těšíme. PSG je top tým. Aktuálně je na prvním místě francouzské ligy s pouhými dvěma inkasovanými góly. S takovým soupeřem se možná střetneme jen jednou za život," uvedl pro klubový web trenér sparťanek Martin Masaryk. "Vždy byl můj sen si zahrát proti takovému soupeři a teď mám možnost si to splnit," dodala obránkyně Anna Dlasková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články