Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nejlepší hráč Premier League je opět z Manchesteru City, anketu opanoval Dias

Lepší první sezonu mezi anglickou elitou si Rúben Dias asi nemohl přát. Obránce Manchesteru City pomohl klubu k mistrovskému titulu, k vítězství v Ligovém poháru, k účasti ve finále Champions League a dnes byl vyhlášen nejlepším hráčem Premier League. V anketě porazil i českého záložníka Tomáše Součka z West Hamu, který byl mezi nominovanými.

Rúben Dias z Manchesteru City (vlevo) ve finále LM
zdroj: REUTERS

V hlasování fanoušků, dvaceti kapitánů a vybraných expertů byli ve hře o vítězství také Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Mason Mount (Chelsea) a Mohamed Salah (Liverpool).

Čtyřiadvacetiletý stoper Dias tak navázal na triumf spoluhráče Kevina de Bruyneho, jenž ovládl anketu loni. 

Odchovanec Benfiky Lisabon se stal čtvrtým obráncem, který zmíněné ocenění získal. Před ním uspěli Nemanja Vidič, Virgil van Dijk a Vincent Kompany, v jehož stopách Dias v Manchesteru City aktuálně kráčí. I díky němu mistrovský tým udržel v sezoně 15 čistých kont a zvítězil také v 15 zápasech po sobě, čímž vytvořil čtvrtou nejdelší sérii v historii Premier League.

Dias se rovněž stal druhým portugalským vítězem ankety po Cristianu Ronaldovi, který dominoval jako hráč Manchesteru United v sezonách 2006/07 a 2007/08.

Úspěch "Citizens" podtrhl Josep Guardiola, jenž byl zvolen nejlepším trenérem. S třetím vítězstvím v anketě vyrovnal Arséna Wengera a Josého Mourinha. Vícekrát v anketě zvítězil jen legendární Alex Ferguson (11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články