Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nečekaný úspěch českých mladíků. V kvalifikaci o mistrovství Evropy vyhráli ve Francii

Čeští fotbaloví reprezentanti do 19 let ve druhém utkání elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy porazili domácí Francii 1:0. O nečekané výhře nad favoritem rozhodl v 71. minutě stoper Patrik Vydra.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká devatenáctka porazila Francii

"Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, kdy se nám dařilo narušovat rozehrávku soupeře a po zisku míče jsme ohrožovali branku soupeře. I přes více šancí jsme šli do kabiny za stavu 0:0. Druhý poločas jsme dobrou defenzivní hrou soupeře pustili do minima šancí a sami jsme vstřelili vítěznou branku. Hráči zaslouží za výkon pochvalu," řekl pro web Fotbalové asociace ČR trenér David Holoubek.

Jeho svěřenci po úvodní porážce 0:1 s Bosnou a Hercegovinou udrželi díky dnešnímu triumfu naději na účast na závěrečném turnaji, který si zahrají pouze vítězové skupin. Konat se bude od 18. června do 1. července na Slovensku. Češi zakončí skupinu v úterý utkáním se Švédskem.

Francie - ČR 0:1 (0:0)

Branka: 71. Vydra.

Sestava ČR: Kinský - Hadaš, Vydra, Večerka - Višinský (79. Černák), Kohoutek, Drozd (90. Endl), Šíp (62. Jurásek), Uřica - Ambros, Stránský (62. Vecheta). Trenér: Holoubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články