Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol se přiblížila Lize mistrů, Bergamo ji má jistou a Juventus porazil Inter

Juventus Turín porazil mistrovský Inter Milán 3:2 a udržel naději na Ligu mistrů. "Stará dáma" ale stále zaostává na pátém místě o bod za Neapolí, která porazila 2:0 Fiorentinu a drží čtvrté místo, poslední zajišťující účast v nejprestižnější soutěži. Třetí rok v řadě si Ligu mistrů zahrají fotbalisté Bergama. Ti si jistotu účasti v příštím ročníku LM vybojovali díky vítězství na hřišti FC Janov 4:3. AS Řím porazil v městském derby Lazio 2:0 a Spezia se díky domácí výhře 4:1 nad Turínem zachránila.

Juan Cuadrado
zdroj: ČTK/ABACA/LiveMedia/IPA/ABACA

O vítězství Neapole rozhodl v 57. minutě Lorenzo Insigne, který sice na brankáře Terracciana z pokutového kopu nevyzrál, z dorážky už ale dostal míč do sítě. Kapitán Neapole si 19. ligovou trefou v sezoně vytvořil osobní maximum.

Insigne byl i u druhé branky, kterou připravil pro Piotra Zieliňského. Neapol se posunula na třetí místo, na které se ale může po večerním utkání s Cagliari vrátit AC Milán. Fiorentina je na 13. pozici neúplné tabulky. AC chyběl zraněný nejlepší střelec Zlatan Ibrahimovic, a tak se milánský velkoklub poprvé od roku 1997 v domácím utkání proti Cagliari neprosadil. "Rossoneri" mají stejně bodů jako Neapol, v jejich prospěch ale hraje lepší vzájemná bilance. Cagliari je šestnácté a má jistou záchranu.

Juventus otevřel skóre ve 24. minutě díky Ronaldovi, který sice neproměnil penaltu, z dorážky se však prosadil. O 11 minut později srovnal z pokutového kopu Lukaku. Turínský celek se v nastavení úvodního dějství dostal Cuadradovou zásluhou opět do vedení, "Nerazzurri" vyrovnali v 83. minutě po vlastním gólu Chielliniho. Jenže v 88. minutě vystřelil domácím tři body z penalty Cuadrado.

Atalanta si v prvním poločase vypracovala vedení 3:0, když skórovali Zapata, Malinovskij a Gosens. Po změně stran snížil Šomurodov, jenže Pašalič vzápětí hostům vrátil tříbrankový náskok. Domácí se dostali díky proměněné penaltě Panděva a druhé trefě Šomurodova na dostřel, na remízu však už nedosáhli. Bergamo neprohrálo 11 kol po sobě.

"Těžko se věřilo tomu, že to dokážeme potřetí za sebou, protože je to čím dál těžší. Kluci od ledna skvěle zareagovali a zvládli si vybojovat účast v Lize mistrů kolo před koncem, přestože se kolem nás pohybovaly takové týmy jako Juventus, Neapol nebo AC Milán," řekl trenér Atalanty Gian Piero Gasperini pro Sky Sports Italia.

Ve středu jeho svěřence čeká finále Italského poháru s Juventusem. "Výhra by byla korunovací toho, co se nám za ty roky povedlo. Lidé tvrdí, že Atalanta nevyhraje, ale když si takový klub jako ten náš třikrát po sobě zahraje Ligu mistrů, je to pozoruhodné. Trofej by byla třešničkou na dortu, ale podle mého jsme i tak vítězi," uvedl třiašedesátiletý Ital.

Vítězný gól v římském derby vstřelil před koncem prvního poločasu záložník domácího AS Mchitarjan. Pojistku přidal po změně stran Pedro. AS si upevnil sedmou příčku, Lazio je šesté.

K vítězství Spezie přispěl dvěma góly Nzola, z toho jedním z penalty. Turín na rozdíl od domácího celku stále nemá jistou záchranu. Na Benevento, které je na první sestupové pozici, má tříbodový náskok, sehrál však o zápas méně.

Jankto se dostal do hry proti svému bývalému klubu jako střídající hráč v 66. minutě a v závěru utkání byl u toho, když rozhodl z pokutového kopu nejlepší střelec týmu Fabio Quagliarella. Sampdoria si upevnila devátou příčku, kterou s jistotou obsadí i na konci soutěže. Udine je dvanácté.

Benevento přišlo o výhru nad sestupujícím Crotone až ve třetí minutě nastavení, kdy srovnal na 1:1 útočník Simy. Benevento se přesto udrželo ve hře o záchranu, musí ale doufat v porážku FC Turín v úterní dohrávce s Laziem a následně v posledním kole právě "Býky" v přímém souboji zdolat.

Výsledky 37. kola italské fotbalové ligy

FC Janov - Bergamo 3:4 (49. a 85. Šomurodov, 67. Panděv z pen. - 9. Zapata, 27. Malinovskij, 44. Gosens, 51. Pašalič), Spezia - FC Turín 4:1 (41. z pen. a 74. Nzola, 19. Saponara, 84. Farias - 53. Belotti z pen.), Juventus Turín - Inter Milán 3:2 (45.+4 a 88. z pen. Cuadrado, 24. Ronaldo - 35. Lukaku z pen., 83. vlastní Chiellini), AS Řím - Lazio Řím 2:0 (42. Mchitarjan, 78. Pedro), Fiorentina - Neapol 0:2 (56. Insigne, 67. Zieliňski), Hellas Verona - Boloňa 2:2 (2. Faraoni, 53. Kalinič - 32. De Silvestri, 82. Palacio)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články