Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Našli jsme sami sebe, chválil po gólu a výhře Vydra. Spoluhráče ocenil za podporu

Na místech znamenajících sestup z anglické ligy už není Burnley, na čemž má výraznou stopu Matěj Vydra. Právě gól devětadvacetiletého útočníka zajistil svěřencům Mikea Jacksona výhru 1:0 nad Wolverhamptonem a skok na sedmnáctou příčku. Český reprezentant se po utkání netajil nadšením z druhé branky v sezoně Premier League a cítí, že tým je na správné cestě k záchraně.

Matěj Vydra z Burnley slaví gól v síti Wolverhamptonu
zdroj: REUTERS autor: Peter Powell

"Myslím, že bylo dobře vidět, jak velký výkon jsme podali a jak důležité tři body to pro nás byly. Hlavní je konečný výsledek," uvedl Vydra na klubovém webu. "Všichni jsme nadšení, že jsme získali sedm bodů, ale jsou to jen tři kroky. Dalších pět nám jich zbývá, ale vypadá to, že jsme našli sami sebe. Bojujeme jeden za druhého," uvedl Vydra.

Devětadvacetiletý útočník nastoupil poprvé od operace tříselné kýly a zranění ramena v základní sestavě Burnley. V utkání proti Wolves dostal nejprve v první půli žlutou kartu, v 62. minutě si ale naběhl na přihrávku Weghorsta a z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Sá.

"Na začátku byl skvělý míč Dwightyho (McNeila) směrem k Woutovi a pak už to bylo jen na mně. Nebyl to zrovna nejlehčí gól, protože míč už byl za mnou. Byl to ale skvělý pocit dát gól," řekl Vydra, jenž skóroval naposledy v listopadu proti Chelsea (1:1).

"Tehdy to byla důležitá branka, ale tahle je ještě důležitější. Není ale důležité, kdo se trefí, musíme hlavně vstřelit víc branek než soupeř a získávat tři body," citovala Vydru BBC.

Reprezentační útočník ocenil i atmosféru v hledišti a kabině. V příštím ligovém duelu se Burnley představí na hřišti předposledního Watfordu, kde Vydra v minulosti působil.

"Po operaci kýly a zraněném ramenu to nebylo snadné, ale všichni v kabině za mnou stáli. Za fanoušky a spoluhráče jsem vděčný. Jsem rád, že jsem zpět, a potřebujeme teď dál bojovat. Máme jediný cíl, tím je záchrana," dodal bývalý hráč Derby County nebo Udine.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články