Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musíme se ušpinit a nespat na vavřínech. Takové chyby nesmíme dělat, zlobil se Sarri

Když přišel mezi novináře, šlo na něm vidět, jak je rozmrzelý. Maurizio Sarri nebyl vůbec spokojený s výkonem Juventusu na hřišti Hellasu Verona, kde favorit prohrál 1:2. Kouč lídra italské ligy zkritizoval venkovní výkony "staré dámy" a obecně přístup, který má k ideálu daleko. "Musíme pracovat tvrději, ušpinit se, když je to potřeba, a neusínat na vavřínech," prohlásil.

Maurizio Sarri
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it

"Očividně doma podáváme jiné výkony a dosahujeme jiných výsledků než venku. Proti Veroně to byl náročný zápas. Tušili jsme, že na nás domácí na začátku vletí. Jejich tlak jsme přečkali, dvakrát jsme nastřelili tyč a poté se ujali vedení," řekl Sarri na tiskové konferenci.

Hosté se prosadili v 65. minutě zásluhou Cristiana Ronalda. Jenže v rozmezí 76. až 86. minuty otočila Verona skóre. "Nemůžeme ztrácet body kvůli takovým chybám. První gól byl nevysvětlitelný. Jestli chceme, aby Juventus vítězil, nesmíme dělat takové chyby, které pramení z našeho laxního přístupu. Je to zlozvyk, kterého se musíme zbavit," uvedl jednašedesátiletý Ital.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldův gól byl Juventusu málo. Nečekanou výhru slavila Verona

Zároveň ocenil hru soupeře. "Verona si zaslouží ohromné uznání za první půlhodinu, zatímco my kritiku za poslední půlhodinu. Na rozdíl od nás hrála velmi intenzivně," uvedl Sarri.

Juventus podle něj nezvládá zápasy kvůli psychice. "Mentalita je ze všeho nejdůležitější, protože pokud k tomu přistupujete nezaujatě, pak budete chybovat v taktice. Zároveň se to projeví i na fyzické stránce," konstatoval někdejší trenér Neapole a Chelsea.

A naznačil, že "Bianconeri" jsou možná nasycení osmi tituly v řadě. "Musíme si uvědomit, že nebudeme vyhrávat automaticky. Tenhle tým si v posledních letech zvyknul na pohodlná vítězství. Musíme dostat do hlavy, že si nemůžeme dovolit ztrácet body. Musíme pracovat tvrději, ušpinit se, když je to potřeba, a neusínat na vavřínech," prohlásil Sarri.

Juventus vede ligu o tři body před Interem Milán, který se však na něj může dotáhnout, pokud dnes zvládne městské derby s AC. Na rozdíl bodu se má šanci přiblížit i Lazio Řím, zvládne-li souboj v Parmě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články