Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Musíme být pokorní, říká kouč Straka po třetí výhře Slavie

Praha – Fotbalisté Slavie dokázali otočit nepříznivý vývoj duelu 13. kola první ligy s Plzní a na domácím hřišti vybojovali důležité vítězství 2:1. Kouč Slavie František Straka zářil po utkání spokojeností, kromě cenného skalpu úřadujících mistrů měl radost i z prodloužené vítězné jízdy svého týmu, který nezaváhal v posledních třech zápasech. Jeho plzeňský protějšek Pavel Vrba litoval zahozených šancí.

Slavia vyrovnává na 1:1
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Tři body ze zápasu s Plzní pro nás jsou nesmírně cenné a vážím si toho, jak hráči k zápasu přistoupili. Začátek se nám nepovedl, byli jsme zbytečně pasivní a Plzeň ukázala svoji sílu. Ale kluci nesložili zbraně, i když prohrávali. Za to jsem moc rád, hrábli si na dno," řekl Straka.

Sérii tří výher však nepřeceňuje. "Musíme být pokorní, protože jsme ještě nic nedokázali. Moc si přeju, abychom takhle pokračovali i dál. Tří výher za sebou si ale vážíme. Teď už myslíme na zápas s Hradcem, který přijde po reprezentační pauze. V ní zase budeme pokračovat v započaté práci."

Straka: Modlím se, abychom nepřišli o Hurku

Slova uznání měl Straka pro osmnáctiletého záložníka Martina Hurku, autora vítězné trefy, který na sebe upozornil dobrými výkony i v minulých zápasech s Českými Budějovicemi a na Slovácku. "Mám rád hráče, jako je on, kteří jsou hladoví po úspěchu. On je sice mimo hřiště trochu introvert, ale já se snažím pracovat na tom, aby byl celkově průbojnější - i na hřišti. Na svůj věk řeší situace ve finální fázi s neskutečným přehledem, má excelentní levačku. Je to talent, který se musí nechat inspirovat příběhy Rosického či Nedvěda. Jen se modlím, abychom o něj v zimě nepřišli," uvedl Straka.

Vrba: Naše zakončení bylo tristní

Trenér Plzně Pavel Vrba litoval zahozených šancí. "Hráčům nemám moc co vyčítat, neřekl bych, že zvláště do 30. minuty hráli špatně. Ale zakončení bylo tristní. Mrzí mě to o to víc, že jsme dali v posledních dvou zápasech devět branek. Dnes jsme ale nebyli tak důrazní a silní v šestnáctce. Slavia si pak zápas pohlídala," řekl Vrba.

Osud klání měl ve svých rukou Daniel Kolář: v 28. minutě nejprve po povedené individuální akci otevřel skóre, jenže když se český reprezentant v podobné pozici zjevil za dvě minuty podruhé, sám před brankářem Čontofalským vypálil nepřesně daleko vedle brány. "Byla to klasická hokejka," řekl ironicky Kolář. "Byl sám na penaltě, s takovou šancí by si hráč, který má techniku právě jako on, měl poradit o dost lépe," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Plzeňané po třinácti odehraných kolech ztrácejí z čtvrtého místa na vedoucí Spartu devět bodů. Kolář však je při stíhání sparťanů optimistou. "Ještě nedávno jsme na Spartu ztráceli bodů dvanáct," připomněl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články