Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělsko se s Německem rozešlo smírně, zazářili ofenzivní "žolíci"

Největší šlágr skupinové fáze mistrovství světa vítěze nepoznal. Španělsko totiž remizovalo s Německem 1:1. "La Roju" poslal do vedení v 62. minutě střídající Álvaro Morata, ale "Die Mannschaft" dokázal odpovědět prostřednictvím dalšího náhradníka Niclase Füllkruga. Reprezentace z Pyrenejského poloostrova přesto udržela vedení ve skupině E, svěřenci Hansiho Flicka jsou sice poslední, ale šanci na postup do osmifinále rozhodně mají.

Španělsko je v čele se ziskem čtyř bodů, Japonsko s Kostarikou mají tři a Německo jeden bod. "Die Mannschaft" uzavře skupinovou fázi duelem s Kostarikou, "La Roja" vyzve Japonsko.

"Každý fanoušek si podle mě přišel na své. Týmu patří velká poklona. Udělali jsme ale teprve první krok, druhý nás čeká proti Kostarice," řekl Flick.

"V úvodu jsme byli lepší, ale po celé utkání nám scházela větší jistota v tom, že jsme schopni Němcům ublížit víc. Nebyli jsme schopni kontrolovat zápas," uvedl španělský kouč Luis Enrique.

Náhradníci přinesli svěží vítr

V prvním poločase sledovalo téměř 69 tisíc fanoušků představení s minimem šancí na obou stranách. Výjimkou byla v 7. minutě oku lahodící rána Olma z hranice pokutového území, kterou Neuer vytáhl na břevno. Kapitán Německa si připsal 18. start na MS, čímž mezi brankáři vyrovnal krajana Seppa Maiera a Brazilce Taffarela.

Čtyřnásobní mistři světa kontrovali ve 40. minutě zásluhou stopera Rüdigera, jeho trefa po přímém kopu Kimmicha ale kvůli ofsajdu neplatila.

Španěl Álvaro Morata se raduje z gólu v síti Německa
zdroj: REUTERS

Krátce po změně stran španělský gólman Simón špatně rozehrál, svou chybu ovšem napravil tygřím skokem proti Kimmichově technické střele.

V 62. minutě se "La Roja" ujala vedení. Morata se před brankou vložil do centru Alby a na turnaji se prosadil podruhé.

Němci přidali na aktivitě, Musiala však v jasné příležitosti Simóna zblízka neprostřelil. V 83. minutě už se ale vyrovnání dočkali, když se opět zapsal mezi střelce hráč z lavičky. Balon se od Musialy dostal k Füllkrugovi a ten nekompromisní dělovkou na vzdálenější tyč nedal Simónovi šanci.

Útočník Brém si ve třetím reprezentačním utkání připsal druhý gól. "Od toho je na hřišti. V letošní bundesligové sezoně vstřelil 10 branek. Odhodlání, s nímž zakončuje, nám pomohlo," chválil svého svěřence sedmapadesátiletý Flick.

Německo na mistrovství světa nevyhrálo čtyři z posledních pěti duelů a podruhé za sebou mu hrozí konec už ve skupině.

Flick je ale plný odhodlání. "To, co mužstvo předvedlo, je ohromné. Jsem na něj opravdu hrdý. Potkali jsme špičkového soupeře, jemuž jsme se vyrovnali. Mentalita hráčů byla mimořádná," dodal někdejší hráč i kouč Bayernu Mnichov.

Španělsko - Německo 1:1 (0:0)

Branky: 62. Morata - 83. Füllkrug. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Busquets - Kehrer, Goretzka, Kimmich. Diváci: 68 895. 

Španělsko: Simón - Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (82. Balde) - Busquets - Gavi (66. Williams), Pedri - Ferran Torres (54. Morata), Asensio (66. Koke), Olmo. Trenér: Enrique.

Německo: Neuer - Kehrer (70. Klostermann), Süle, Rüdiger, Raum (87. Schlotterbeck) - Goretzka, Kimmich - Gnabry (85. Hofmann), Gündogan (70. Sané), Musiala - Müller (70. Füllkrug). Trenér: Flick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články