Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Inter si úsporně poradil s Atalantou, Morata režíroval vítězný obrat Juventusu

Inter Milán zvítězil v dohrávce 26. kola italské ligy nad Atalantou 1:0 a po sedmé výhře v řadě vede o šest bodů. Rozhodující gól dal slovenský obránce Milan Škriniar. V galapředstavení Álvara Moraty se změnilo utkání, v němž třetí Juventus porazil sedmé Lazio 3:1. Hlavní hvězda turínského klubu Cristiano Ronaldo zůstal mimo základní sestavu, ale španělský forvard ho zastoupil bilancí 2+1. Doma uspěl také AS Řím, který udolal Janov 1:0. Nezaváhal ani druhý AC Milán. "Rossoneri" vyhráli na stadionu Hellasu Verona 2:0.

Hráči Juventusu slaví gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Souboj nejofenzivnějších týmů soutěže Interu a Atalanty rozhodl paradoxně jediný gól. V 54. minutě ho dal slovenský reprezentant Škriniar po přihrávce dalšího obránce Alessandra Bastoniho. Pro Škriniara to byl třetí gól v tomto ligovém ročníku. Klub z Bergama prohrál po sérii čtyř vítězství a pěti zápasech bez porážky. V tabulce je pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Škriniar zařídil Interu těsné vítězství nad Bergamem

AC Milán se musel znovu obejít bez zraněného nejlepšího střelce týmu Zlatana Ibrahimovice, gólově ho ale zastoupili jiní – konkrétně Rade Krunič a Diogo Dalot.

První gól dalo v Turíně Lazio, když se ve 14. minutě prosadil Joaquín Correa. Ještě do konce první půle ale Morata posunul míč Adrienu Rabiotovi a francouzský záložník vystřelil pod břevno. Po změně stran už to byl sám Morata, kdo zakončoval akce Juventusu. Nejprve se v 57. minutě prosadil z rychlého protiútoku a po chvíli potvrdil výhru proměněnou penaltou.

Moratu pak na závěrečných 20 minut vystřídal Ronaldo - hvězdný Portugalec ale sérii tří zápasů, ve kterých pokaždé skóroval a celkem dal čtyři branky, nestihl prodloužit. "Stará dáma" v lize zvítězila dvakrát po sobě poprvé od přelomu ledna a února. Lazio v poslední době ztrácí, tři z posledních čtyř ligových duelů prohrálo.

AS stačil k úspěchu jeden gól

Jediný gól utkání vstřelil na Stadio Olimpico ve 24. minutě hlavou po rohovém kopu Gianluca Mancini. Italský stoper dal svou 11. branku v Serii A, pošesté se prosadil ze vzduchu. Římané vyhráli na svém hřišti podesáté v sezoně a potvrdili bilanci nejlepšího domácího týmu soutěže. Janov čeká na tříbodový zisk pět zápasů a zůstává na 13. pozici.

Crotone vyhrálo po sérii sedmi porážek 4:2 nad FC Turín a oživilo své šance na záchranu v soutěži. Dvěma góly se na důležitém vítězství podílel nejlepší střelec týmu Simy. Crotone, které na začátku týdne vyměnilo kouče, ztrácí na nesestupové pozice šest bodů, Turín pouze bod.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:

Spezia - Benevento 1:1 (71. Verdi - 24. Gaich), Udine - Sassuolo 2:0 (42. Llorente, 90.+2 Pereyra), Juventus Turín - Lazio Řím 3:1 (57. a 60. z pen. Morata, 39. Rabiot - 14. Correa), AS Řím - FC Janov 1:0 (24. Mancini), Crotone - FC Turín 4:2 (27. z pen. a 54. Simy, 80. Reca, 90.+4 Únas - 45. Mandragora, 84. Sanabria), Fiorentina - Parma 3:3 (28. Martínez Quatra, 42. Milenkovič, 90.+4 vlastní Iacoponi - 32. Kucka z pen., 72. Kurtič, 90. Mihaila), Hellas Verona - AC Milán 0:2 (27. Krunič, 50. Dalot), Inter Milán - Bergamo 1:0 (54. Škriniar).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články