Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Milánské celky ztratily. Atalanta se posunula před Juventus, Neapol dala Laziu pět gólů

Nečekané ztráty zaznamenaly v italské lize milánské týmy. Lídr soutěže Inter remizoval ve 32. kole 1:1 se Spezií. Městský rival AC dokonce doma padl se Sassuolem 1:2 a na vedoucí příčku ztrácí deset bodů. O další bod dál je třetí Atalanta, která se posunula před Juventus díky remíze s AS Řím. Pátá Neapol rozstřílela šesté Lazio 5:2.

Frustrovaný Paolo Maldini
zdroj: ČTK/AP

Skóre duelu mezi AS Řím a Atalantou otevřel v 26. minutě ukrajinský ofenzivní záložník Ruslan Malinovskij, který využil centr Robina Gosense z levé strany a poslal hosty do vedení. Právě Gosens ale týmu z Bergama závěr zápasu zkomplikoval. Německý obránce v 69. minutě dostal druhou žlutou kartu a oslabil Atalantu.

Římský tým početní výhodu využil po šesti minutách, kdy střelou z velké dálky překvapil brankáře Pierluigiho Golliniho stoper Bryan Cristante.

Neapol rázným způsobem přerušila pětizápasovou vítěznou šňůru Lazia. Dvěma góly se na výhře 5:2 podílel kapitán Lorenzo Insigne. Italský křídelník vstřelil od začátku roku dvanáct branek a se sedmnácti góly v sezoně je nejlepším střelcem týmu.

I v dresu Lazia se prosadil nejlepší kanonýr, Ciro Immobile v 70. minutě snížil na 1:4. O čtyři minuty později přidal druhý gól římského klubu Sergej Milinkovič-Savič, Neapol si však dobře rozehraný zápas vzít nenechala a zásluhou střídajícího Victora Osimhena uzavřela na konečných 5:2.

Josip Iličič z Atalanty v akci proti AS Řím
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Inter i přes ztrátu míří k titulu

Inter ztratil body podruhé za sebou, přesto se znovu přiblížil prvnímu mistrovskému titulu od sezony 2009/10. Na hřišti nováčka Spezie prohrával po Fariasově trefě, krátce před pauzou ale srovnal Ivan Perišič.

AC Milán poslal do vedení po půlhodině hry technickým obstřelem Hakan Calhanoglu, v 76. a 83. minutě se ale dvakrát prosadil ve vápně Giacomo Raspadori. Jednadvacetiletý útočník se stal prvním náhradníkem od zavedení tříbodového systému, který dal v italské lize AC Milán dvě branky.

"Rossoneri" tak může těšit pouze to, že s nimi o další sezonu prodloužil smlouvu Zlatan Ibrahimovic. V dresu AC tak oslaví 40. narozeniny.

Juventus dotáhly k výhře nad Parmou góly obránců. Dvakrát se trefil levý bek Alex Sandro a pojistku přidal stoper Matthijs de Ligt. "Stará dáma" na Inter ztrácí propastných 11 bodů.

Janov s Jakubem Janktem remizoval 2:2 s Beneventem, oba jeho góly vstřelil sedmatřicetiletý Goran Panděv. Zkušený útočník se stal prvním Makedoncem, který v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig nastřílel v kariéře sto branek.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

AC Milán - Sassuolo 1:2 (30. Calhanoglu - 76. a 83. Raspadori), Boloňa - FC Turín 1:1 (25. Barrow - 58. Mandragora), Crotone - Sampdoria Janov 0:1 (53. Quagliarella), FC Janov - Benevento 2:2 (11. a 21. Panděv - 5. Viola z pen., 15. Lapadula), Juventus Turín - Parma 3:1 (43. a 47. Alex Sandro, 68. De Ligt - 25. Brugman), Spezia - Inter Milán 1:1 (12. Farias - 39. Perišič), Udine - Cagliari 0:1 (55. Joao Pedro z pen.), AS Řím - Bergamo 1:1 (75. Cristante - 26. Malinovskij), Neapol - Lazio Řím 5:2 (7. z pen. a 53. Insigne, 12. Politano, 65. Mertens, 80. Osimhen - 70. Immobile, 74. Milinkovič-Savič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články