Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Messi a spol. odvrátili blamáž, porazili Katar a postupují

Překvapení na argentinský účet se nekonalo. Fotbalisté s kapitánem Lionelem Messim porazili v závěrečném utkání základní skupiny jihoamerického šampionátu 2:0 Katar a společně s Kolumbií prošli do čtvrtfinále. Ta na závěr zdolala 1:0 Paraguay.

 
Lionel Messi a Karim Boudiaf
zdroj: ČTK/EFE autor: Jose Mendez

Argentinci měli po dvou zápasech Copa América pouze bod za remízu 1:1 s Paraguayí, kterou zajistil gólem z penalty hvězdný Lionel Messi. V nedělním klíčovém utkání v Porto Alegre uklidnil bílomodré už ve 4. minutě Lautaro Martínez z Interu Milán, který otevřel skóre poté, co vystihl špatnou rozehrávku Katařanů.

Argentina pak dlouho nedokázala proti asijským šampionům přidat pojistku, dočkala se až v 82. minutě díky kanonýrovi Manchesteru City Sergiu Agüerovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina je po výhře nad Katarem ve čtvrtfinále Copy

Z druhého místa tak Argentina prošla do čtvrtfinále, v němž se v pátek střetne s Venezuelou. Hostující Katar je vyřazen, Paraguay bude se dvěma body čekat na zbývající výsledky základní části, zda projde do play-off z třetího místa.

Kolumbie napodobila domácí Brazílii a také ona prošla skupinou bez inkasované branky. Již s jistotou čtvrtfinále se o její vítězství nad Paraguayí zasloužil gólem z 31. minuty Gustavo Cuellar.

Skupina B:

Argentina - Katar 2:0 (1:0) Branky: 4. Martínez, 82. Agüero.

Kolumbie - Paraguay 1:0 (1:0) Branka: 31. Cuellar.

Konečné pořadí: 1. Kolumbie 9, 2. Argentina 4, 3. Paraguay 2, 4. Katar 1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články