Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Výkony za City jsou irelevantní. Snažím se ospravedlnit svoji nominaci, řekl po gólu Sterling

Nemá za sebou příliš povedenou sezonu. Tedy co se klubu týče. V Manchesteru City se Raheem Sterling propadl mezi náhradníky a jeho nominace do výběru Anglie na mistrovství Evropy se stala terčem kritiky. Drobný rychlík ale hned v úvodním utkání ukázal, že "albionu" má co dát a vystřelil výhru nad Chorvatskem. Sám po utkání přiznal, že gól pomůže ospravedlnit, proč je na šampionátu.

Raheem Sterling (uprostřed skupiny) slaví se spoluhráči z Anglie gól
zdroj: REUTERS autor: Justin Tallis

Sterling si v minulém ročníku ve 49 soutěžních zápasech za City připsal 14 gólů a 12 asistencí, ale v poslední době byl kvůli své formě kritizován. Také se spekuluje o jeho možném letním odchodu z manchesterského klubu, kam přestoupil v létě 2015 z Liverpoolu.

"Je mnoho důvodů, proč jsem za klub nestřílel branky, ale to je teď irelevantní. Jsem tady s Anglií, užívám si fotbal a mám radost, že jsem skóroval. Ospravedlnil jsem svou nominaci? Snažím se o to," řekl Sterling.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie – Chorvatsko

V 57. minutě si naběhl na výtečný pas od záložníka Kalvina Phillipse a překonal chorvatského brankáře Dominika Livakoviče. "Vždycky jsem si říkal, že když budu hrát na velkém turnaji ve Wembley, tak dám gól. Vyrůstal jsem dvě minuty od stadionu. Věděl jsem, že tady musím skórovat. Mám skvělý pocit, že se mi opravdu povedlo," přiznal šestadvacetiletý křídelní hráč.

Na mistrovství Evropy nebo světovém šampionátu se Sterling trefil poprvé, v předchozích 12 utkáních vyšel naprázdno. "Mám za něj velkou radost. Ta jeho série bez gólu na velkých turnajích byla celkem dlouhá," uvedl anglický trenér Gareth Southgate na tiskové konferenci.

"Raheem byl hrozbou už od začátku utkání. Byl u toho, když Phil (Foden) trefil tyčku a tento moment určil ráz jeho výkonu. Musím také říct, že jeho práce bez míče byla pozičně fenomenální, s velkou vášní se vracel a zastavoval akce Chorvatů," doplnil kouč, jehož svěřenci vyhráli i 11 utkání, ve kterém Sterling skóroval.

Angličané až na desátý pokus na Euru zvítězili v zahajovacím duelu. "Je to skvělý pocit. Potřebovali jsme první zápas vyhrát. Drželi jsme spolu, dobře bránili a chvílemi hráli i výborný fotbal," konstatoval Sterling. "Pokusíme se na dnešním výkonu stavět. Ale musíme se dál soustředit, je teprve začátek. Je potřeba dál vyhrávat a mít stejnou vítěznou mentalitu," dodal dvaašedesátinásobný reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články