Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Martínez po výprasku: Možná jsme ho potřebovali, abychom se před šampionátem probudili

Teprve druhou domácí porážku v éře trenéra Roberta Martíneze, který převzal národní mužstvo v roce 2016, utrpěla v pátek Belgie. V rámci skupinové fáze Ligy národů padla jednoznačným výsledkem 1:4 s Nizozemskem. Podle kouče může zmíněná "facka" týmu prospět před mistrovstvím světa v Kataru, kde bude obhajovat bronzové medaile.

Fotbalisté Nizozemska oslavují gól v Belgii
zdroj: ZUMA autor: David Catry

"Možná jsme takový výsledek potřebovali, abychom se před šampionátem probudili. Je to rána, ale je jasné, na čem musíme zapracovat. Mistrovství světa začíná až v listopadu, ale s národním týmem máme jen 17 dní na to, abychom se připravili," řekl Martínez.

"Začali jsme dobře a nacházeli si místo. Pak to pro hráče začalo být fyzicky náročné," uvedl španělský kouč po utkání, z kterého musel už po necelé půlhodině odstoupit zraněný kanonýr Romelu Lukaku. "Od té chvíle se zápas zlomil. Najednou to bylo otevřené, bylo to fyzicky náročnější a přišly komplikace, protože oni byli v tomhle ohledu lepší," dodal trenér, jehož svěřenci vedli tři a půl roku světový žebříček FIFA, než je na jaře předstihla Brazílie.

Také obránce Jan Vertonghen souhlasil, že Lukakuův odchod ze hřiště domácí rozhodil. "Chyběla nám poté dynamika. Nizozemci měli stejně náročnou sezonu jako my, takže to by neměla být omluva," konstatoval. "Porážka hodně bolí a postavila nás nohama na zem. Je jasné, že budeme muset dál tvrdě pracovat," prohlásil pětatřicetiletý hráč.

"Je lepší, když taková porážka přijde tady než na mistrovství světa v Kataru. Je to facka, ale musíme se z toho poučit. Teď do toho musíme dát všechno a získat tři body proti Polsku," doplnil záložník Axel Witsel k dalšímu zápasu Ligy národů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články