Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lvíčata zakončí kvalifikaci s Andorou. Chceme se už připravit na baráž, říká Suchopárek

Cílem je důstojně zakončit kvalifikaci. Čeští fotbalisté do 21 let v Brně nastoupí proti beznadějně poslední Andoře a završí kvalifikační skupinu o postup na mistrovství Evropy v roce 2023 v Rumunsku a Gruzii. Utkání už nic nezmění na postavení "Lvíčat" v tabulce. Výběr trenéra Jana Suchopárka jistě skončí ve skupině druhý za Anglií a v září ho čeká barážový dvojzápas. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U21 – Anglie U21

"Je to závěr kvalifikace, která nebyla úplně úspěšná. Znamená to dobře se rozloučit s působením v kvalifikační skupině a svým způsobem se připravit na barážové utkání," řekl Suchopárek, jehož svěřenci v březnu zvítězili v Andoře 3:0.

Oproti domácí prohře s Anglií 1:2 zkraje června je v kádru několik nových hráčů. "Mužstvo doznalo poměrně dost změn. Hlavně se snažíme zkvalitnit v ofenzivě, protože tam máme určité problémy. Branek jsme moc nestříleli, proto jsme využili možnost vzít některé kluky z dvacítky. Pokud to vývoj utkání umožní, dáme klukům příležitost," prohlásil dvaapadesátiletý mistr Evropy z roku 1996.

Jméno barážového soupeře se "Lvíčata" dozvědí 21. června. "Samozřejmě sledujeme vývoj v ostatních skupinách, ve většině je už rozhodnuto a jasno, kdo z nich do baráže zamíří, v některých se bude rozhodovat až v samém závěru. Teď je tedy předčasné mluvit o možných soupeřích, počkejme si na úplné dohrání kvalifikace a pak na los. Když to řeknu jednoduše, tak si budeme přát soupeře, s nímž uspějeme v boji o Euro," uvedl Suchopárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články