Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lvíčata čeká Albánie a Andorra, Suchopárek věří v sílu mužstva. Nominoval Cedidlu i Valentu

Snad si jednadvacítka v následujících dvou březnových duelech vytvoří co nejlepší pozici před červnovým závěrem kvalifikace o mistrovství Evropy 2023. Doufá v to trenér Jan Suchopárek a v Albánii očekává těžký zápas, jelikož výhra "lvíčat" 4:0 z úvodního vzájemného zápasu je podle něj zavádějící. V Andoře se zase mužstvo bude muset vyrovnat s umělým trávníkem.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Češi vedou skupinu G o tři body před Anglií, která má dva zápasy k dobru. Suchopárkův výběr zakončí skupinu v červnu domácími souboji s Anglií a Andorrou. Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

Suchopárek nominoval na březnový sraz tři nováčky, brankáře Lukáše Horníčka z portugalské Bragy, zlínského obránce Martina Cedidlu a záložníka Matěje Valentu z Českých Budějovic. "Nominace je poměrně dost jiná než třeba na podzim. V kádru, který je v užší nominaci, jsme napočítali osm hráčů, kteří změnili působiště. Ne vždycky ta změna vede k tomu, že hráč okamžitě hraje. I z toho důvodu jsme museli některé hráče opomenout, protože jejich vytíženost nebyla," řekl Suchopárek.

"Myslíme si, že mužstvo přese všechno je připraveno, aby uspělo v nadcházejících dvou utkáních, posílilo první místo ve skupině a vytvořilo si dobrou pozici před posledními zápasy v červnu, aby udrželo první místo," uvedl dvaapadesátiletý bývalý obránce Slavie nebo Štrasburku.

Jednadvacítka se nejprve v pátek 25. března představí v Albánii. "Čeká nás poměrně dost rozmanitý sraz. Pro Albánii je to poslední šance ještě se pokusit o druhé místo. Musíme si na ně dát pozor, protože první zápas, který jsme v Českých Budějovicích vyhráli 4:0, nebyl úplně jednoznačný, i když výsledek takový je. Pomohl nám trošku brankář soupeře, okamžitě po našem utkání ho vyměnili a od té doby prakticky neztratili. Pozor na ně," prohlásil Suchopárek.

"Mají hráče, kteří hrají italskou ligu v Empoli, pravidelně nastupují v polské lize a druhé a třetí anglické lize. Je to velice silný tým. A to je ještě možnost, že může nastoupit (Armando) Broja, který je klíčovým hráčem Southamptonu," dodal vicemistr Evropy z roku 1996.

O čtyři dny později se jeho tým utká s poslední Andorrou, která doposud ve skupině prohrála všech pět zápasů. "Andorra hraje na umělce. Okamžitě po zápase s Albánií musíme udělat změnu a začít trénovat na umělce. Hráči to určitě nepřijmou s nadšením. Nic jiného než si na to zvyknout a odehrát dobré utkání v Andoře nám ale nezbývá," konstatoval Suchopárek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články