Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liverpoolu stačí k titulu zaváhání City. Na zápas se podívám, ale ne kvůli oslavě, řekl Klopp

Jsou blízko k zisku prvního titulu od roku 1990. Fotbalisté Liverpoolu se mohou stát anglickými mistry i díky zaváhání Manchesteru City, který hraje v rámci 31. kola na půdě Chelsea. Pokud "citizens" nezvítězí, mohou se "reds" radovat. Jejich trenér Jürgen Klopp však nebude sledovat večerní utkání proto, aby se připravil na možné oslavy, nýbrž z taktických důvodů.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se raduje s obráncem Virgilem van Dijkem
zdroj: ČTK/AP autor: Phil Noble

"Na zápas se podívám ne kvůli tomu, abych se připravil na oslavu, ale protože příští čtvrtek hrajeme se City a později i s Chelsea. To utkání je opravdu potřeba sledovat z několika důvodů. Ať už se ve čtvrtek večer stane cokoliv, nemůžeme to nijak ovlivnit, takže mě to popravdě moc nezajímá. Až to přijde, tak to přijde," citovaly klubové stránky Kloppa.

"Jsem si ale jistý, že pro fanoušky na celém světě bude povinností podívat se na náš souboj s ManCity, protože ať už bude o titulu rozhodnuto či nikoliv, utkají se dva opravdu dobré týmy a bude to velmi zajímavé," uvedl třiapadesátiletý Němec.

Z výkonu proti Crystal Palace byl nadšený. "Předvedli jsme hodně, pokud ne všechno, co nám pomohlo dostat se do současné pozice. To, co jsem viděl, bylo přesně to, co jsem si představoval před restartem soutěže. Klukům jsem řekl, že chci vidět ten nejlepší fotbal, který se kdy bez diváků hrál. Nevím, jestli se to povedlo, ale rozhodně to byl ten nejlepší útočný presink všech dob za zavřenými dveřmi," konstatoval bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

"Přístup a vášeň, které jsme ukázali, byly výjimečné. Předvedli jsme mimořádný výkon a vstřelili jsme parádní branky. Vždycky se můžeme zlepšit, ale to teď není podstatné. Podstatné je, že jsme fanouškům, kteří tady nemohou být, ukázali, že dokážeme hrát stejně, jako kdyby tady byli. Prokázali jsme jim respekt," řekl Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články