Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

"Citizens" a Liverpool dominují i po pauze. Brentford zostudil Chelsea, Arsenal schytal výprask

Roli favoritů ustáli po reprezentační přestávce s přehledem. Fotbalisté Manchesteru City i druhého Liverpoolu vyhráli v 31. kole anglické ligy shodně 2:0 a naladili se na vzájemné utkání o nadcházejícím víkendu. Obhájci titulu loupili v Burnley, "Reds" doma zdolali Watford. Zaváhala naopak třetí Chelsea, která na Stamford Bridge senzačně padla 1:4 s nováčkem z Brentfordu, a také Arsenal. Ten kousal jednoznačnou porážku 0:3 na stadionu Crystal Palace, díky lepšímu skóre se navíc před něj posunul na čtvrté místo Tottenham.

Jean-Philippe Mateta z Crystalu Palace po překonání brankáře Arsenalu
zdroj: REUTERS

Crystal Palace poslal do vedení v 16. minutě hlavičkou Mateta, o osm minut později přidal druhou branku Ayew. Ve druhém poločase pak skóre uzavřel Zaha, který proměnil pokutový kop a připsal si desátou trefu v sezoně. Arsenal prohrál po pěti vítězstvích na stadionech soupeřů za sebou.

"Spurs" sice proti Newcastlu ztráceli od 39. minuty po přesném zásahu Schära, před přestávkou však vyrovnali zásluhou Daviese a ve druhé půli dominovali.

Obrat dokonal nejprve ve 48. minutě další obránce Doherty a po něm se prosadili také Son Hung-min, Emerson Royal a střídající Bergwijn. Tottenham vyhrál pátý z šesti posledních ligových duelů. Newcastle prohrál potřetí za sebou a zůstal patnáctý.

West Ham se proti sedmnáctému Evertonu dostal do vedení po půl hodině, kdy se prosadil z přímého kopu parádní ranou Cresswell.

Hosté sice odpověděli v 53. minutě díky pohotové střele Holgatea, "Kladiváři" ale o pět minut později udeřili podruhé. Po chybě v rozehrávce ještě Antonia vychytal brankář Pickford, proti dorážce Bowena však už byl krátký. Pětadvacetiletý záložník se vrátil na trávník po měsíční pauze způsobené zraněním a radoval se podeváté v tomto ligovém ročníku.

Hosté dohrávali bez vyloučeného Keana, který viděl v 65. minutě po zákroku na Antonia druhou žlutou kartu. Everton končil zápas v lize v oslabení potřetí za sebou. Prohrál páté z posledních šesti soutěžních utkání a od sestupových pozic ho v neúplné tabulce dělí tři body.

West Ham se díky lepšímu skóre posunul před Manchester United na šesté místo. Na lavičku "Kladivářů" se posadil po zranění třísel obránce Vladimír Coufal, mezi náhradníky byl i záložník Alex Král.

Eriksen si otevřel ligový účet v dresu Brentfordu 

Na Stamford Bridge otevřel skóre krátce po změně stran dalekonosnou ranou Rüdiger, ale Chelsea vedla jen dvě minuty. Záhy srovnal Janelt a Brentford dokonal obrat po rychlém brejku, na jehož konci našel Mbeumo před brankou osamoceného Eriksena.

Třicetiletý záložník, který hraje po červnové zástavě srdce během evropského šampionátu s voperovaným kardioverter-defibrilátorem, prožil vydařený týden. Návrat do národního týmu oslavil dvěma brankami ve stejném počtu utkání a nyní se prosadil i v Premier League. Na stadionu Chelsea skóroval už potřetí v kariéře.

Po hodině hry navíc vedl nováček po dalším Janeltově zásahu o dvě branky a v závěru přidal čtvrtý gól střídající Wissa. Brentford se posunul na třinácté místo, "Blues" jsou navzdory druhé domácí porážce v sezoně stále na třetí příčce.

Jota táhl Liverpool

Liverpool poslal do vedení ve 22. minutě hlavou Jota, jenž se za rok a půl v dresu "Reds" prosadil ze vzduchu už posedmé. V Premier League nemá nikdo za toto období lepší bilanci. Watford měl během zápasu několik šancí, ale žádnou z nich nedokázal využít. V 89. minutě ho navíc podruhé potrestal Fabinho, který chladnokrevně proměnil penaltu po faulu na Jotu.

Manchester City vedl ve 25. minutě po gólech De Bruyneho a Gündogana 2:0 a náskok si bezpečně pohlídal až do konce. Obhájci titulu tak ani v třiadvacátém utkání v sezoně, v němž se ujali vedení, neztratili body. Záložník Gündogan dal 34. gól v Premier League a stal se nejlepším německým střelcem v historii soutěže.

United bez Ronalda opět ztratili

Manchester United bez nemocného nejlepšího střelce Cristiana Ronalda doma pouze remizoval 1:1 s Leicesterem a znovu ztratil v boji o postup do Ligy mistrů. "Lišky" se ujaly vedení v 63. minutě díky Iheanachovi, záhy ale srovnal Fred. "Rudí ďáblové" ztrácejí tři body na čtvrtý Arsenal, který má ovšem dva zápasy k dobru.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Liverpool - Watford 2:0 (22. Jota, 89. Fabinho z pen.), Brighton - Norwich 0:0, Burnley - Manchester City 0:2 (5. De Bruyne, 25. Gündogan), Chelsea - Brentford 1:4 (48. Rüdiger - 50. a 60. Janelt, 54. Eriksen, 87. Wissa), Leeds - Southampton 1:1 (29. Harrison - 49. Ward-Prowse), Wolverhampton - Aston Villa 2:1 (7. Jonny, 36. vlastní Young - 86. Watkins z pen.), Manchester United - Leicester 1:1 (66. Fred - 63. Iheanacho), West Ham United - Everton 2:1 (32. Cresswell, 58. Bowen - 53. Holgate), Tottenham - Newcastle 5:1 (43. Davies, 48. Doherty, 54. Son Hung-min, 63. Emerson Royal, 83. Bergwijn - 39. Schär), Crystal Palace - Arsenal 3:0 (16. Mateta, 24. Ayew, 74. Zaha z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články