Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lipsko si připsalo další výhru. Bayern nezaváhal, ale Dortmund ano

Tři penalty hned v prvním poločase, rekordní to zápis do bundesligové historie. Freiburg zvítězil nad Unionem Berlín 4:1. Bayern Mnichov porazil 2:0 Schalke a šestou výhrou v řadě si upevnil vedení. Lipsko je při chuti, v 15. kole vyhrálo 2:1 v Brémách. Dortmund v předehrávce podlehl 2:4 Mönchengladbachu a přezimuje na šestém místě. Frankfurt remizoval 1:1 na hřišti v Mohuči.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund nestačil na Mönchengladbach

Union Berlín prožil hororový první poločas. Už ve 4. minutě šel Freiburg do vedení po Grifově penaltě. Stejný hráč se prosadil o dvě minuty později. V 10. minutě naopak neproměnil pokutový kop hostující Knoche. V 19. minutě hostující Leite v pokutovém území stáhl Doana, který běžel sám na branku, což pro něj znamenalo červenou kartu a další pokutový kop pro Freiburg. Ten znovu proměnil Grifo a po 20 minutách hry završil hattrick. Snový poločas klubu z Černého lesa vyšperkoval čtvrtým gólem v nastavení Gregoritsch.

V druhém poločase se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu . Po držení Keitela sudí Aytekin odpískal už čtvrtý pokutový kop v utkání a Michel se na rozdíl od spoluhráče Knocheho nemýlil.

Bayern bez problémů potvrdil roli favorita a odsoudil celek z Gelsenkirchenu, za který odehrál celý zápas český záložník Král, k přezimování na posledním místě. Schalke dělí od příček zaručujících záchranu pět bodů.

O desátém soutěžním vítězství Bayernu za sebou rozhodli v prvním poločase Gnabry a po přestávce Choupo-Moting, který opět prokázal střeleckou formu. V posledních devíti zápasech dal deset branek.

Českého reprezentanta Jiřího Pavlenku v brance domácího Werderu překonali ve 13. minutě Silva a v 70. minutě Schlager a Lipsko díky nim natáhlo sérii bez porážky na sedm zápasů. Za Brémy po necelé hodině hry vyrovnal Gross.

Leverkusen si doma poradil 2:0 se Stuttgartem a po třetím vítězství v řadě si polepšil na 11. příčku. Z českých útočníků za Bayer nastoupil ve druhé půli pouze Adam Hložek. Patrik Schick je stále zraněný.

Jen o skóre před Leverkusenem je Hoffenheim, který podlehl 1:2 Wolfsburgu a utrpěl třetí porážku za sebou. Pavel Kadeřábek si zahrál od 82. minuty.

Ve 40. minutě duelu Mohuče s Frankfurtem poslal domácí do vedení svým prvním gólem v sezoně útočník Burkardt, který byl v minulém ročníku s 11 brankami nejlepším střelcem týmu. Frankfurt vyrovnal v 67. minutě zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Kola Muaniho, jenž má na kontě pět gólů a devět asistencí.

Před návštěvou více než 54 tisíc diváků poslal v derby Dortmundu s Mönchengladbachem domácí do vedení už po čtyřech minutách hry Jonas Hofmann. Hosté o čtvrt hodiny později vyrovnali díky gólu Juliana Brandta, Mönchengladbach pak ale po trefách Ramyho Bensebainiho a Marcuse Thurama odskočil. Nico Schlotterbeck ještě před přestávkou snížil, hned v úvodu druhého poločasu ale Dortmund inkasoval počtvrté po brance Kouadia Koného.

Německá fotbalová liga – 15. kolo:

Mönchengladbach - Dortmund 4:2 (4. Hofmann, 26. Bensebaini, 30. Thuram, 46. Koné - 19. Brandt, 40. Schlotterbeck), Augsburg - Bochum 0:1 (58. Antwi-Adjei), Brémy - Lipsko 1:2 (57. Gross - 13. Silva, 70. Schlager), Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 2:0 (9. Kanga, 54. Richter), Hoffenheim - Wolfsburg 1:2 (42. Baumgartner - 45.+5 vlastní Kabak, 56. Baku), Leverkusen - Stuttgart 2:0 (30. Diaby, 82. Tah), Schalke - Bayern Mnichov 0:2 (38. Gnabry, 52. Choupo-Moting), Mohuč - Eintracht Frankfurt 1:1 (40. Burkardt - 67. Kolo Muani), Freiburg - Union Berlín 4:1 (4. z pen., 6., 19. z pen. Grifo, 45.+1 Gregoritsch - 84. Michel z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články