Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pochettino krotí entuziasmus v Paříži a hlásí: Vyřadili jsme Barcelonu i Bayern, ale nejsme favorité

Přestože fotbalisté Paris St. Germain vyřadili v play-off Champions League nejprve Barcelonu a následně obhájce trofeje Bayern Mnichov, nemá trenér Mauricio Pochettino pocit, že by byl jeho tým favoritem na celkové vítězství. Zároveň přiznal, že mu po odvolání z Tottenhamu scházel adrenalin z utkání v milionářské soutěži.

Neymar (vpravo) z PSG a David Alaba z Bayernu po utkání LM
zdroj: REUTERS

Pařížané se probojovali mezi nejlepší kvarteto díky vyššímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. Z Mnichova si totiž přivezli výhru 3:2, a proto po úterní porážce 0:1 nepřišli o místenku v semifinále.

"Vyřadili jsme Barcelonu a teď i Bayern. Zasloužili jsme si postoupit v obou případech, ale nemyslím si, že jsme favorité soutěže. Dál jde i Chelsea a uvidíme, kdo půjde ze čtveřice Liverpool, Real, Dortmund a City. Všichni mají na vítězství stejné šance jako my," řekl Pochettino.

Paris Saint-Germain narazí v semifinále buď na Borussii Dortmund, nebo Manchester City, který první zápas doma vyhrál 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain - Bayern Mnichov

Své svěřence za odvetu s bavorským celkem pochválil. "Hodně jsme se soustředili. Bylo to skutečně těžké utkání. Hráči si zaslouží velké uznání. Postup do semifinále je úžasný," pokračoval devětačtyřicetiletý Argentinec.

S Tottenhamem došel v sezoně 2018/19 až do finále, v němž nestačil na Liverpool (0:2). V listopadu 2019 byl ale po sérii neuspokojivých výsledků propuštěn a poté měl více než roční pauzu. Francouzského celku, za nějž v minulosti hrál, se ujal zkraje ledna. "Chyběl mi tenhle adrenalin, když jsem byl doma. Liga mistrů je nejlepší klubovou soutěží, takže jsem byl nervózní," prohlásil Pochettino.

"Když jste u postranní čáry, není jednoduché si to užít, ale snažím se. Navenek jsem pokaždé klidný, ale uvnitř cítíte stres. Tenhle adrenalin milujeme, zápas s Bayernem byl fantastický," doplnil někdejší kouč Espaňolu Barcelona a Southamptonu.

Neymar: Dlužím trenérovi gól 

Důležitou postavou odvetného utkání byl hvězdný domácí útočník Neymar. Hned třikrát totiž orazítkoval brankovou konstrukci. Pochettinovi i proto po závěrečném hvizdu slíbil, že příště se mezi střelce zapíše.

"Dlužím trenérovi gól bez ohledu na to, že jsem odehrál dobrý zápas," prohlásil vítěz Ligy mistrů s Barcelonou z roku 2015 a dodal: "Vyřadili jsme obhájce titulu. Jsme v semifinále a cílíme ještě výš." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články