Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pět aspirantů na dvě volná místa. Kdo si na jaře zahraje play-off Ligy mistrů?

Z dnešních utkání skupinové fáze Champions League vzejdou poslední dva osmifinalisté. Nejzamotanější je situace ve skupině C, odkud s Manchesterem City postoupí do play-off Šachtar Doněck, Dinamo Záhřeb, nebo Atalanta. Ve skupině D, kterou vyhraje Juventus, si na dálku zahrají o místenku v play-off Atlético Madrid a Leverkusenem.

Álvaro Morata z Atlética Madrid se raduje z gólu v utkání LM proti Leverkusenu
zdroj: DPA autor: Marius Becker

Nejlepší výchozí pozici má ve skupině C Šachtar. Ukrajinský celek je druhý o bod před Dinamem a o dva před Atalantou, s níž se střetne doma. Dál ho může posunout i remíza, ale v tom případě nesmí Dinamo porazit Manchester City. Faktem nicméně je, že Šachtar v posledních šesti domácích zápasech v evropských pohárech nezvítězil.

"Podstatné je rozebrat si náš první duel v Itálii, který jsme vyhráli 2:1. Atalanta hraje aktuálně trochu odlišně než tenkrát, takže uvidíme, jakou sestavu zvolíme," řekl trenér mužstva z Doněcku Luís Castro.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta Bergamo - Šachtar Doněck

Atalanta usiluje o postup při premiérové účasti v Lize mistrů a zajistí jí ho vítězství při současné ztrátě Dinama. Úřadující chorvatští šampioni se v předchozích šesti případech do vyřazovací části soutěže neprobojovali. "Citizens" se ale v poslední době nedaří, z posledních čtyř soutěžních duelů zvítězili v jediném.

Atlético, nebo Leverkusen?

Atléticu stačí k postupu skalp posledního Lokomotivu Moskva, případně zaváhání Leverkusenu s Juventusem, který má zaručené prvenství ve skupině. Španělský tým doma v evropských pohárech prohrál jediný z posledních 24 zápasů.

Leverkusen musí "starou dámu" porazit a zároveň doufat ve ztrátu madridského velkoklubu. Bayer doma vyhrál jen dvě z posledních osmi střetnutí Ligy mistrů, ale Juventus uspěl v Německu pouze jednou z posledních sedmi duelů v milionářské soutěži.

"Dvě kola před koncem se zdál postup kvůli čtyřbodové ztrátě na Atlético nemožný. Teď máme alespoň minimální šanci. Naším cílem je rychle jít do vedení a vytvořit tím tlak na Atlético," uvedl záložník Leverkusenu Lars Bender.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lokomotiv Moskva - Atlético Madrid

V dalších dvou skupinách se hraje pouze o třetí místo zaručující účast v jarní fázi Evropské ligy. Ve skupině A mají Bruggy jednobodový náskok před Galatasarayem a obě mužstva čekají zápasy s jistými postupujícími. Belgický tým doma vyzve Real Madrid a turecký celek, který má s jedním vstřeleným gólem nejhorší útok v LM, nastoupí na hřišti PSG.

Ve skupině B se v přímém souboji o Evropskou ligu utkají Olympiakos Pireus a Crvena zvezda. Bělehradský klub v minulém kole utrpěl před vlastními příznivci debakl 0:6 s Bayernem a má s 19 brankami nejhorší obranu v soutěži. Před Olympiakosem má ale dvoubodový náskok, takže mu stačí remíza.

Bayern Mnichov má jako jediný tým v LM stoprocentní bilanci, Tottenham se na jeho hřišti bude snažit odčinit porážku 2:7 z prvního vzájemného duelu. V Londýně se čtyřmi trefami ve druhé půli blýskl Serge Gnabry a Spurs si budou muset dávat pozor i na Roberta Lewandowského, s 10 góly nejlepšího kanonýra soutěže.

Harmonogram středečních utkání Ligy mistrů:

18:55 Dinamo Záhřeb - Manchester City
18:55 Šachtar Doněck - Atalanta
21:00 Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva
21:00 Bayern - Tottenham
21:00 Bruggy - Real Madrid
21:00 Leverkusen - Juventus
21:00 Olympiakos - CZ Bělehrad
21:00 PSG - Galatasaray

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články