Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Otevře Real čtvrtfinálovou bránu Ligy mistrů? Náskok z venku budou hájit i "Citizens"

Dvakrát v řadě ztroskotali fotbalisté Realu Madrid v Champions League v osmifinále. V letošní sezoně však mají nakročeno k zastavení této série. Před odvetou mají k dobru náskok 1:0, který si přivezli z Bergama. Ještě v lepší pozici je Manchester City, jenž v Budapešti zdolal Mönchengladbach 2:0. V maďarské metropoli kvůli koronavirovým opatřením proběhne také odveta, tentokrát budou v roli "domácích" lídři Premier League.

Karim Benzema z Realu Madrid se raduje z gólu
zdroj: ZUMA autor: Oscar J. Barroso

Real bez řady zraněných opor rozhodl o triumfu v Itálii až gólem Ferlanda Mendyho z 86. minuty. Atalanta s hostujícím týmem dlouho držela krok, přestože hrála od 17. minuty v oslabení bez vyloučeného Rema Freulera. Trenér Gian Piero Gasperini zkritizoval rozhodčí za necitlivé ovlivnění zápasu.

"Možná bychom v jedenácti stejně prohráli, ale aspoň bychom měli šanci ukázat svou hru. O tu se pokusíme v Madridu. Je to snadné, nemůžeme o tom moc přemýšlet, máme jedinou možnost - zvítězit," prohlásil Gasperini.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta Bergamo - Real Madrid

Španělský tým, jenž v posledních dvou letech vždy vypadnul v osmifinále, se musí mít na pozoru, protože Atalanta v tomto ročníku Ligy mistrů venku vyhrála všechna tři utkání bez inkasovaného gólu.

"Ještě jsme nic nevyhráli. Budeme muset ukázat hodně, abychom postoupili. Zápas je pro nás jako finále. Potřebujeme hrát skvěle proti výbornému ofenzivnímu soupeři, který umí dávat hodně gólů," upozornil kouč Realu Zinédine Zidane.

Prodlouží City sérii bez inkasovaného gólu?

Mönchengladbach by kvůli německým koronavirovým pravidlům musel po návratu z Británie do čtrnáctidenní karantény, a proto se s anglickým favoritem domluvil na přeložení odvetného zápasu do Budapešti.

Manchester City před třemi týdny v Puskás Aréně ve 29. minutě poslal do vedení Bernardo Silva a po hodině hry zvýšil Gabriel Jesus. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly v Champions League neinkasovali už 616 minut.

"Čistá konta jsou důležitá ve všech soutěžích, ale nikde není psáno, že udržíme další, protože jsme v minulých ligových duelech také inkasovali. Gladbach má svoje zbraně, kvalitu a historii. Chci vidět, že mužstvo bude i v odvetě hrát na vítězství," uvedl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Pro Gladbach bude mimořádně těžké zabránit soupeři ve čtvrtém postupu do čtvrtfinále, protože "Citizens" vyhráli 23 z posledních 24 soutěžních utkání. Desátý tým německé ligy se naopak hodně trápí a prohrál šestkrát za sebou.

"Nevěřím na zázraky. Muselo by se stát něco výjimečného, abychom šli do čtvrtfinále. Spíše něco podobného senzaci," řekl kouč Borussie Marco Rose. "Víme, kdo nás čeká, nejen po zkušenosti z prvního duelu. Chceme podat lepší výkon než minule," dodal Rose, který po sezoně převezme konkurenční Dortmund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články