Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bořilova trefa nestačila, Barcelona veze z Edenu tři body

Opět skvělý výkon a opět bez bodů. Slavia podlehla v Lize mistrů Barceloně po boji 1:2. Pražané inkasovali už ve třetí minutě z kopačky Lionela Messiho. Domácí měli v prvním poločase více šancí, ale žádný z nadějných momentů vyrovnáním neskončil. Vyšla až rána Jana Bořila v 50. minutě. Jenže o chvíli později měl velkou porci smůly Peter Olayinka, když sklepl za Kolářova záda Suárezův pokus. Slavia má po třech zápasech ve skupině na kontě jediný bod. Barcelona vede tabulku skupiny F se sedmi body. V příštím utkání 5. listopadu čeká Slavii odveta v Katalánsku.

Messi se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slavia prokazovala, že její velkou silou je atletičnost a aktivní přístup v obraně i útoku. S favoritem hrála vyrovnaný duel, jenže podobně jako Dortmund byla i Barcelona efektivnější.

Barcelona nasadila všechny své opory v čele s kapitánem Messim. Slávistický kouč Trpišovský překvapivě postavil na levý kraj zálohy Zeleného, v obraně pak nechyběl uzdravený Hovorka.

Barcelona se představila v Česku po osmi letech od výhry 4:0 v Edenu nad Plzní, kterou zařídil hattrickem Messi. A šestinásobný vítěz ankety o nejlepšího hráče světa rychle udeřil i ve středu večer. Argentinec vystihl Ševčíkovu rozehrávku, narazil si s Arthurem a ve třetí minutě překonal Koláře.

Messi se stal prvním hráčem, který dokázal skórovat v patnácti po sobě jdoucích sezonách Ligy mistrů. Zároveň dal gól proti 33. týmu v prestižní soutěži a dorovnal rekordmany Cristiana Ronalda s Raúlem.

Slavia mohla litovat neproměněných šancí

Slavia se brzy oklepala a ve zbytku první půle držela s lídrem španělské ligy krok, střelecky byla dokonce aktivnější. Ve 20. minutě dostal ideálně nabito Zelený, ale trefil jen brankáře Ter Stegena. Německý gólman vychytal i v 36. minutě Masopustovu šanci a následně vytáhl na roh Olayinkův pokus. Na druhé straně vykopl De Jongovu střelu ze strany Kolář. Už v nastavení prvního poločasu pálil těsně mimo Masopust.

Pět minut po pauze se slávisté dočkali. Masopust přiťukl nabíhajícímu Bořilovi, který střelou na zadní tyči srovnal a navázal na vítězný gól z odvety závěrečného předkola s Kluží.

Pražané ožili, Stanciu však minul. Barcelona si vzala vedení rychle zpět. Messiho centr z přímého kopu propadl až k Suárezovi, který z velkého úhlu napálil Olayinku a od něj se míč odrazil do sítě.

Odpovědět mohl Souček, ale hlavičkoval nad. Na druhé straně v 67. minutě vychytal Kolář Messiho a chvíli nato Suárez ve velké šance minul. Neprosadil se ani Messi a španělský šampion pak prováhal několik přečíslení. Pražané, které o víkendu čeká ligový šlágr v Plzni, dostali favorita v závěru pod tlak, ale srovnat nedokázal ani střídající Hušbauer.

Slavia Praha - FC Barcelona 1:2 (0:1)

Branky: 50. Bořil - 3. Messi, 57. vlastní Olayinka. Rozhodčí: Madden - Stewart, Roome (všichni Skot.) - Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík - Alba. Diváci: 19 170.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Ševčík - Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) - Olayinka. Trenér: Trpišovský.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (78. Vidal), Arthur (84. Rakitič) - Messi, Suárez, Griezmann (69. Dembélé). Trenér: Valverde.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Bolí to hodně. Vstup jsme měli špatný, pak se kluci dotkli svého maxima. Jsem na ně pyšný, umělecký dojem je dobrý. Ten gól ve třetí minutě byl jako umrtvovací injekce. Pak nám pomohla ta první šance, průnik. Barcelona taky měla šance, nedohráli tam šanci tři na jednoho. Nakonec jsme dostali takový negól. Ale my tam taky měli spoustu lidí ve vápně. Na to, proti komu jsme hráli, jsme si vytvořili šancí hodně. Hráli jsme na velké riziko, velká pochvala, o to víc mě to mrzí, že z toho není ani bod."

Ernesto Valverde (trenér Barcelony): "My jsme začali dobře, dominovali jsme, ale bylo vidět, že v určitých situacích jsme ztráceli míče. Domácí z toho ohrožovali naši branku a skoro vyrovnali. Ve druhé půli ještě přišlápli plyn, což jsme čekali, protože Slavia se vždy tlačí do útoku. Když jsme dali na 2:1, měli jsme větší klid. Domácí se pak valili jako lavina na naši branku, byli na naší polovině a těžko se to bránilo. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale spoustu šancí měla i Slavia. Slavia šla do rizika, hrála skvěle a my jsme museli bránit. Hodně jsme trpěli, čekali jsme, že budeme mít zápas pod větší kontrolou. Zápas byl pro nás strašně důležitý. Teď vedeme tabulku. Čekají nás dva zápasy doma a po nich se asi rozhodne."

Jan Bořil (obránce Slavie): "Chvílemi jsme byli i lepší, ale je to o gólech. Vyměnil bych gól aspoň za bod. Běžel jsem pořád rovně, převzal jsem si to, divil jsem se, že jsem si to neukopl. Bodlo mě napadlo, jinak bych ani nevystřelil."

Tomáš Souček (záložník Slavie): "Co je nám platný dobrý výkon, když zase nemáme ani bod. Na Interu jsme přišli o vítězství v samém závěru, Dortmundu jsme se herně vyrovnali. Dnes jsme měli víc šancí než Barcelona, bohužel nám chybí produktivita. Na výkon se nehraje, platí góly a ty dala Barcelona dva, my jen jeden. Zatímco v domácí lize máme deset šancí a dáme z nich jeden gól, tady máme jen čtyři, a to je málo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články