Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Neapol může jako první v LM postoupit. Dortmund v důležité bitvě vyzve Inter

Liga mistrů může znát po úterku prvního jistého účastníka play-off. Šanci dostat se mezi nejlepších šestnáct týmů má Neapol. Důležitý duel v boji o osmifinále se uskuteční také ve slávistické skupině F, v níž se Dortmund střetne s Interem Milán. V akci budou také třeba Liverpool či Chelsea.

Roberto Gagliardini z Interu Milán v diskusi s Axelem Witselem z Dortmundu
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/ autor: Marcel Engelbrec

Neapol vede se sedmi body tabulku skupiny E, a pokud zvítězí nad Salcburkem a Genk současně nevyhraje nad Liverpoolem, zajistí si italský celek v předstihu místo ve vyřazovací části. Proti ale bude se šesti góly nejlepší střelec soutěže Erling Haaland.

Neapoli by měl naopak pomoci, alespoň podle majitele klubu Aurelia De Laurentiise, celotýdenní pobyt v tréninkovém centru. V něm budou hráči až do sobotního ligového utkání s FC Janov. De Laurentiis se rozhodl je tam zavřít poté, co tým v Serii A vyhrál jen jeden z posledních pěti zápasů.

V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Radio Kiss Kiss tvrdil, že nejde o trest. "Je to pro hráče příležitost, aby se navzájem lépe poznali," uvedl excentrický majitel neapolského klubu.

Trenér Carlo Ancelotti s jeho rozhodnutím nesouhlasí, ale podřídí se mu. "Vedení se takhle rozhodlo a my se tomu musíme přizpůsobit," uvedl bývalý kouč Juventusu, AC Milán, Realu Madrid či Paris St. Germain. Podle něj může za špatnou sérii Neapole smůla. "Výsledky teď chyběly, protože jsme trefovali tyče a doplatili na některé situace," prohlásil Ancelotti.

Liverpool na hřišti Genku zvítězil v minulém kole 4:1 a jasným favoritem bude obhájce titulu i nyní, mimo jiné i proto, že doma neprohrál v evropských pohárech už 23 zápasů za sebou. Naposledy na Anfieldu uspěl v roce 2014 Real Madrid, takže Genk bude potřebovat malý zázrak, aby se dočkal vůbec první výhry v Lize mistrů.

Ve skupině F čeká důležitý souboj Dortmund a Inter Milán. Oba celky totiž mají shodně čtyři body, takže vítěz vzájemného duelu se výrazně přiblíží postupu. V trochu větší pohodě jdou do zápasu Nerazzurri, kteří v minulém kole doma nad Borussií zvítězili 2:0. Dortmund navíc v posledních pěti zápasech v Lize mistrů dal jen dva góly, oba ve druhém kole Slavii.

Na vítěznou vlnu se bude chtít vrátit Ajax, který v této sezoně zaznamenal jedinou soutěžní porážku v minulém kole Ligy mistrů, v němž prohrál 0:1 s Chelsea. Právě na hřišti londýnského celku se Ajax představí v úterý a vítěz si upevní vedení v tabulce. Teď mají oba kluby na kontě shodně šest bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články