Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měl jsem štěstí, že jsem se minulý rok mohl vrátit, zhodnotil rekordman Ancelotti

Svůj vydařený návrat do madridského Realu po šesti letech fotbalový trenér Carlo Ancelotti završil sobotním triumfem v Lize mistrů. "Bílý balet" pod jeho vedením porazil svého rivala z Liverpoolu 1:0 a po ligovém titulu si připsal prvenství i v milionářské soutěži, stejně jako v roce 2014. Dvaašedesátiletý Ital se navíc čtvrtým vítězstvím stal nejúspěšnějším koučem v historii soutěže. Po výhře v pařížském finále mluvil o štěstí, že dostal ve slavném klubu další šanci. Mezi rekordmany se zapsalo i devět hráčů Realu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Liverpool - Real Madrid

"Máme za sebou skvělou sezonu. Nemůžu tomu uvěřit," uvedl Ancelotti v rozhovoru pro televizní stanici BT Sport. "Byl to těžký zápas, hlavně v první půli jsme byli pod velkým tlakem. Rozhodlo ale naše odhodlání, v obraně jsme hráli výborně. Nakonec to vyšlo, vyhráli jsme zaslouženě," řekl po utkání, které rozhodl v 59. minutě Vinícius Júnior.

Ancelotti vytvořil rekord už pátým postupem do finále, které jeho tým nezvládl pouze v roce 2005, kdy AC Milán podlehl v památném utkání v Istanbulu právě Liverpoolu. Čtvrtým triumfem se Ancelotti osamostatnil před Zinédinem Zidanem, jenž Lize mistrů kraloval s Realem mezi lety 2016 a 2018.

"Co k tomu říct? Měl jsem to štěstí, že jsem se minulý rok mohl vrátit do Realu. Je to fantastický klub a je tu skvělý tým se silným charakterem," řekl Ancelotti, který triumfoval v nejprestižnější klubové soutěži dvakrát už jako hráč AC Milán. Na lavičce Realu uspěl po boku svého syna a asistenta Davida.

Královský klub se ve vyřazovací fázi soutěže třikrát ocitl na hraně vyřazení, proti PSG, Chelsea i Manchesteru City ale předvedl v odvetách vždy velký obrat. "Před sezonou nikdo nevěřil, že bychom mohli vyhrát Ligu mistrů i La Ligu. Já ale o svých hráčích nepochyboval, protože vím, jak dokážou zahrát ve velkých zápasech," dodal Ancelotti.

Real uspěl v Lize mistrů i v osmém finále novodobé historie. Hned několik fotbalistů "Bílého baletu" tak dorovnalo rekordmana mezi hráči Cristiana Ronalda, jenž byl až do soboty jediným pětinásobným vítězem. Pět triumfů mají na kontě i Gareth Bale, Dani Carvajal, Luka Modrič, Marcelo, Nacho, Isco, Casemiro, Toni Kroos a kapitán Karim Benzema.

"Real Madrid je nejlepší tým na světě a já s ním vyhrál Ligu mistrů doma ve Francii, to pro mě hodně znamená. Jsem na všechny hrdý. Teď si to pořádně užijeme," řekl Benzema, s 15 góly nejlepší střelec soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články