Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Klub se potřebuje dostat do Evropy. Všichni si to uvědomují, uznal Bílek

Hledání nového majitele pro fotbalovou Plzeň je stále nedořešené a pokračuje, což si v klubu všichni uvědomují. Podle kouče Michala Bílka je pro to extrémně důležité, aby Viktoria zvládla 2. předkolo Ligy mistrů proti Helsinkám, což by jí zajistilo účast v evropských pohárech pro podzimní část. Bývalý reprezentační trenér věří, že si čeští šampioni ve středečním úvodním zápase ve finské metropoli poradí s umělou trávou i hrou HJK na tři stopery. Přímý přenos úvodního duelu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve středu od 17:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Helsinek. Umělku nemám rád, je to jiný sport, řekl Horváth

"Pro nás je to začátek sezony, vůbec nepřemýšlíme o tom, jestli jsme favorit, nebo nejsme. Před námi je jediný cíl – postoupit dál. To je jediné, co nás zajímá," řekl Bílek.

Západočeši v posledních třech letech neprošli do hlavní fáze pohárů. Pokud vyřadí Helsinky, zajistí si účast ve skupině Evropské konferenční ligy. To je pro klub, který hledá nového majitele, klíčové. "Jednoznačně to bereme tak, že Plzeň potřebuje, abychom se dostali do pohárové Evropy. Všichni hráči si to uvědomují a udělají maximum pro to, aby se nám to povedlo," prohlásil Bílek.

Soupeř často nastupuje v rozestavení 3-4-3 a v Bolt Areně hraje na umělé trávě. "I někteří naši protivníci v lize hráli na tři obránce. Není to nic, co by nás mělo rozhodit. Navíc na soustředění jsme sehráli dva velmi těžké zápasy proti soupeřům, kteří v tomto rozestavení nastoupili. Nemělo by nás to překvapit," uvedl sedmapadesátiletý trenér.

"Co se týče umělky, bereme to jako fakt. Nijak si tím nezatěžujeme hlavu. Včera jsme trénovali na umělce u nás, dneska tady odtrénujeme předzápasový trénink a půjdeme do zápasu," přidal někdejší reprezentant.

K dispozici by měl mít i obránce a kapitána Lukáše Hejdu, jenž kvůli výronu v kotníku vynechal generálku s Besiktasem Istanbul (0:0) na soustředění v Rakousku. "Lukáš včera trénoval bez nějakých větších problémů, věřím tomu, že bude k dispozici. Uvidíme po dnešním tréninku, jak se bude cítit," přiblížil Bílek, jenž má o středeční sestavě víceméně jasno.

Za důležitého hráče Helsinek považuje brazilského křídelního hráče Murila. "Nejenom, že rozehrává standardky, ale při samotné hře je velmi nebezpečný, jeho levá noha je vynikající. Musíme být u něj včas, nesmíme ho nechat centrovat, protože jeho centry jsou opravdu velmi kvalitní. Nevím, jestli je to jejich úplně klíčový hráč, ale má svou obrovskou kvalitu a musíme si na něj opravdu dávat pozor," řekl Bílek.

Věří, že Plzeň je na první soutěžní duel sezony připravena dobře. "I v minulém ročníku jsme si ověřili, že jsme schopni hrát proti nejlepším týmům v české lize – Slavii, Spartě i dalším mužstvům. Podařilo se nám vyhrát ligu a tým ukázal svoji kvalitu. Věřím, že v těch výkonech budeme pokračovat, a pokud ano, tak i do evropských pohárů bychom se měli dostat," dodal bývalý záložník Sparty či Betisu Sevilla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články