Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia strašila slavný Inter, na San Siru sahala po výhře, ale nakonec veze bod

Fotbalisté Slavie se po dvanácti letech vrátili do VIP evropské klubové soutěže ve velkém stylu. V Lize mistrů hned na úvod skupiny F vezou ze slavného milánského San Sira bod za remízu 1:1. Na zasloužený výsledek zadělal gólem z dorážky v 64. minutě po krásné akci Olayinka a až v nastavení dokázal vyrovnat Barella. 

Utkání Inter Milán - Slavia Praha
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jonathan Moscrop

Trenér Slavie Trpišovský zařadil do základní sestavy záložníka Hušbauera, který v předchozích sedmi duelech evropských pohárů od začátku nehrál. Na druhé straně nechyběl útočník Lukaku, nad jehož startem kvůli zranění visel otazník.

Jako první zahrozila v sedmé minutě díky Stanciovi Slavia. Rumunský záložník zamířil z přímého kopu k tyči a gólman Handanovič balon, který před ním skočil, odvrátil na roh. Inter dal o sobě vědět o pět minut později, ale osamocený de Vrij hlavičkoval ve vápně nad.

V 16. minutě se po Stanciově ztrátě řítil vpřed Martínez, který přízemní ranou z hranice vápna těsně minul branku. Další příležitost si "nerazzurri" vypracovali po Sensiho přímém kopu, centr našel D'Ambrosiovu hlavu a brankář Kolář vyrazil míč do bezpečí.

Inter vstoupil do druhého poločasu aktivně a hned v jeho úvodní minutě se musel činit Kolář, který nejprve vyrazil nikým netečovaný Sensiho centr a následnou Martínezovu dorážku. Poté vypálil dvakrát po sobě před šestnáctkou Stanciu, v prvním případě ale zamířil jen do Handanovičovy náruče a ve druhém přestřelil branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

Ve 54. minutě fauloval domácí záložník Asamoah zezadu Traorého, za což dostal od rozhodčího Buqueta žlutou kartu. Francouzský arbitr si šel situaci prohlédnout na videu kvůli možnému udělení červené karty, nakonec však zůstal u původního verdiktu. Pro Traorého ale zápas skončil a na jeho místo nastoupil Zelený.

V 63. minutě se slávisté dočkali gólu. Olayinka přihrál Zelenému, jehož střelu z voleje vyrazil Handanovič před sebe a Olayinka z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Regulérnost branky potvrdil videorozhodčí, střelec v ofsajdu nebyl. "Vstřelit gól na San Siru je skvělý pocit. Jako kluk jsem se díval na San Siro v televizi, takže skórovat tady je neuvěřitelné. Mám z toho velkou radost," uvedl třiadvacetiletý Nigerijec Olayinka. 

Inter inkasovaný gól evidentně rozhodil a Slavia měla několik příležitostí k navýšení skóre. Hned po rozehrání se červenobílí dostali do přečíslení, které Olayinka prováhal. Vzápětí vypálil dalekonosnou střelu z přímého kopu Stanciu, jenž těsně minul branku. V 77. minutě si do šestnáctky naběhl obránce Bořil, jenže jeho zakončení zblokoval slovenský bek domácích Škriniar.

Italský celek však z minima vytěžil maximum. Ve druhé minutě nastavení napálil Martínez z přímého kopu břevno a odražený míč doputoval k Barellovi, jenž vyrovnal. Za remízu slávisté od UEFA obdrží 23 milionů korun. "Slavia odehrála dobrý zápas, byla velmi organizovaná, ale upřímně jsme měli předvést lepší výkon," prohlásil Barella.

Pražané, jejichž soupeři ve skupině jsou ještě Barcelona a Borussia Dortmund, kteří spolu v úterý remizovali 0:0, hrají příští utkání 2. října v Praze s německým vicemistrem.

Inter Milán - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 90.+2 - Barella - 63. Olayinka. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Asamoah, Martínez, Politano - Hovorka, Souček. Diváci: 50 128.

Inter: Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar - Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozovič (71. Barella), Gagliardini, Asamoah - Martínez (71. Politano), Lukaku. Trenér: Conte.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Hušbauer - Masopust (79. Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu - Olayinka (85. Provod). Trenér: Trpišovský. 

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Hodnocení je pro mě složité. Neumím vyjádřit bezprostřední pocity, protože jsme bohužel přišli v 92. minutě o vítězství, které by bylo vzhledem ke druhému poločasu zasloužené. Na jedné straně hrdost na tým, jak se s tím popasoval, že jsme splnili to, co jsme si říkali. Na druhou stranu jsme bohužel inkasovali zbytečný gól a za stavu 1:0 jsme měli tři čtyři situace, kdy jsme mohli dát branku, a závěr bychom dohráli v klidu."

Vladimír Coufal (obránce Slavie): "Pokud vezmeme v potaz celý zápas, pak je remíza pravděpodobně zasloužená, protože Inter měl také pár šancí. Ale je ohromná škoda, že jsme si nechali dát vyrovnávací gól v nastavení. Po našem gólu jsme převzali otěže utkání a měli jsme přidat druhý. Při inkasované brance mi balon asi trochu škrtl o rameno. K té dorážce vůbec nemělo dojít. Odehráli jsme tady vyrovnané utkání, ale na konci nám trochu chyběly síly. Na téhle úrovni musíme ještě získat víc zkušeností, abychom takové zápasy dokázali vyhrávat."

Ondřej Kolář (brankář Slavie): "Popravdě mám z toho zápasu smíšené pocity. Pokud by nám někdo před zápasem řekl, že budeme hrát vyrovnanou partii s Interem a budeme po celou dobu vést, tak jsem nadšený, ale po tom průběhu a gólu v nastavení mě to mrzí."

David Hovorka (obránce Slavie): "Pokud to bereme z toho průběhu, což jsme sami nečekali, i když jsme si věřili a chtěli jsme hrát to, co hrajeme, a vnutit Interu náš cíl, což se nám dařilo druhý poločas, tak je to škoda. Budeme z toho trochu mrzutí, ale zase na druhou stranu, kdybychom si před zápasem řekli, že budeme hrát 1:1 na San Siru, tak bychom to brali všemi deseti."

Antonio Conte (trenér Interu): "Přehráli nás ve všem, neukázali jsme nic z toho, co jsme chtěli hrát. Bojovali jsme, ale s tímhle výkonem rozhodně nejsem spokojený. Odpovědnost za to ale mám já. Tohle není fotbal, pro který trénujeme. Slavia útočila a hrála ve vysokém tempu. Nechci mluvit o jednotlivcích, protože všichni předvedli výkon pod své možnosti, včetně mě."

Milan Škriniar (slovenský obránce Interu): "Z posledních čtyř byla Slavia nejtěžším soupeřem, zejména po fyzické stránce. A my jsme nebyli na zápas pořádně soustředění, zaspali jsme úvod a probudili jsme se až v posledních pěti minutách. Musíme si zápas rozebrat a najít, kde jsme chybovali, aby další zápasy byly lepší.“

Nicolo Barella (záložník Interu): "Slavia měla dobře zorganizovanou hru, ale my jsme mohli hrát lépe. Nedokázali jsme dodržet to, co po nás trenér chtěl. Ale čeká nás ještě hodně zápasů a všechny mají svůj vlastní příběh, jsme Inter a budeme se vždycky snažit vyhrát, abychom postoupili."

Stefano Sensi (záložník Interu): "Mrzí mě to, protože jsme nehráli to, co jsme chtěli. Ve druhé polovině to pro nás byla zkouška charakteru, ale stále musíme pracovat na tom, abychom byli připraveni na zápasy v téhle soutěži. Zítra se podíváme na naše chyby a musíme se rychle resetovat, protože nás čeká derby."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články