Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlavně ne výkon jako na Atléticu, varuje Guardiola před Realem. Ancelotti mluví o výzvě

Na jedné straně lídr anglické ligy lačnící po premiérovém zisku vytoužené trofeje, na té druhé vládce španělské ligy, který je s 13 triumfy nejúspěnějším celkem historie Ligy mistrů. Semifinálový souboj Manchesteru City a Realu Madrid slibuje velký fotbalový zážitek, což očekávájí i oba trenéři. Kouč domácích Pep Guaridola ale varuje, aby jeho svěřenci nezopakovali představení jako v odvetě proti Atléticu. Sestřih utkání sledujte od 23:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

City se v Lize mistrů dosud potkali s Realem šestkrát. Soupeři mají zcela vyrovnanou bilanci dvou vítězství, dvou remíz, dvou porážek a skóre 7:7. Manchesterské mužstvo ve třech domácích duelech s "Bílým baletem" neprohrálo.

Úřadující angličtí šampioni ve čtvrtfinále vyřadili jiný madridský tým Atlético. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly po domácím vítězství 1:0 ve vyhrocené odvetě ve španělské metropoli udrželi bezbrankovou remízu.

"Čeká nás třetí semifinále v historii, což je pro náš klub úžasný úspěch. Pokud ale budeme hrát jako ve druhém poločase odvety s Atléticem, nemáme proti Realu šanci. Je potřeba navázat na výkon z úvodního čtvrtfinále," prohlásil Guardiola.

Real si ve čtvrtfinále poradil s obhájcem trofeje Chelsea, kterého v Londýně porazil 3:1 a následně doma vydřel postupovou porážku 2:3 po prodloužení. Hosté budou i v Manchesteru spoléhat na Karima Benzemu. Francouzský kanonýr zaznamenal hattrick proti Chelsea i v osmifinále s Paris St. Germain a s 12 góly ztrácí jediný zásah na nejlepšího střelce LM Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov.

"Máme tradici i kvalitu a bojujeme až do konce. Nyní nás čeká velká výzva proti City. Je dobře, že už se venkovní góly v pohárech nepočítají za dva, protože jsou tyto zápasy ještě vyváženější a zábavnější," uvedl kouč španělského týmu Carlo Ancelotti.

Guardiolovo mužstvo doma v pohárech neprohrálo 19 utkání za sebou. Madrid venku vyhrál posledních šest soutěžních zápasů a třikrát po sobě dal na hřištích soupeřů tři góly. City budou v úterý postrádat krajního obránce Joaa Cancela, jenž pyká za tři žluté karty. Realu kvůli svalovému zranění možná nepomůže klíčový záložník Casemiro.

Zápas v Manchesteru bude jako hlavní rozhodčí řídit Rumun István Kovács. Ve středečním semifinále Liverpool přivítá Villarreal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články