Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Guardiola upozornil na Bayern a přes výhru káral. Jsme málo chladnokrevní, řekl

Ač Manchester City udělal výhrou 2:0 velký krok k postupu přes Mönchengladbach v osmifinále Ligy mistrů, kouč anglického favorita Pep Guardiola úplně spokojený nebyl. Španělskému trenérovi chyběla větší chladnokrevnost před brankou soupeře. Zároveň tlumil slova o aspirantech na titul.

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola v rozhovoru se svým svěřencem Raheemem Sterlingem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Moritz Mueller

City v Puskás Aréně, kde se hrálo kvůli koronavirovým cestovním restrikcím mezi Německem a Británií, dominovali a v obou poločasech vstřelili po jednom gólu. Ve 29. minutě otevřel skóre Bernardo Silva a po hodině hry zvýšil Gabriel Jesus.

"Celkově to bylo dobré. Kontrolovali jsme hru a až na konci pustili Gladbach do velké šance. Bohužel jsme nebyli chladnokrevní před brankou soupeře, především v situacích jeden na jednoho proti brankáři. Na tom potřebujeme zapracovat. V této soutěži musíte být perfektní, abyste postoupili," řekl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Lídři Premier League potvrdili fantastickou formu a vyhráli 19. soutěžní utkání za sebou. Během této šňůry City hned třináctkrát udrželi čisté konto. Podle Guardioly je však největším kandidátem na celkový triumf v Lize mistrů někdo jiný.

"Když jsem viděl, jak hrál Bayern Mnichov v úterý (vítězství 4:1 na stadionu Lazia Řím), tak si nemyslím, že jsme favorité. Je velká výzva připravit hráče a zajistit, aby byli v nejlepší možné kondici. Ale pokud lidé chtějí říkat, že jsme favorité, tak je to v pořádku a my to akceptujeme," uvedl bývalý trenér Bayernu a Barcelony.

Ocenil Portugalce Bernarda Silvu, který první gól vstřelil a druhý rovněž hlavou připravil. "Potřebujeme ofenzivní záložníky, aby útočili v šestnáctce, a on to dělal. Mohl by být ještě lepší a v některých pozicích víc riskovat. Ale je hodně chytrý, dává nám něco extra a je na tom dobře fyzicky," konstatoval Guardiola.

Jeho protějšek Marco Rose vyzdvihl sílu manchesterského mužstva. "Čelili jsme brutálně dobrému týmu. Ve formě, kterou mají, se těžko zastavují. Hlavně v prvním poločase jsme se takřka nedostali na útočnou třetinu hřiště," prohlásil Rose, jehož svěřenci v úvodní pětačtyřicetiminutovce ani jednou nevystřelili.

"Bránili jsme relativně dobře, ale když se na vás všechno valí, je to složité. Musíme udržet hlavy nahoře, zůstat věrní své hře a v odvetě (16. března) být lepší a agresivnější v ofenzivě," dodal německý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články