Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Conte: Kaneův gól měl platit. Nerozumím čárám, které VAR rýsuje

V páté minutě nastaveného času rozvlnil Harry Kane síť Sportingu Lisabon, dostal vyprodaný stadion do varu a zajistil v té chvíli postup Tottenhamu do osmifinále Ligy mistrů. Po dlouhém zkoumání situace ale branka kvůli ofsajdu neplatila. Podle trenéra domácích Antonia Conteho systém VAR páchá velké škody.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Sporting Lisabon

Obránce Emerson Royal našel před brankou hlavičkou Kanea i díky teči hostujícího hráče Nazinha. Kapitán Tottenhamu se poté z bezprostřední blízkosti nemýlil. Nadšení londýnského celku ale překazil verdikt videorozhodčího.

"Myslím si, že míč byl před Kanem a gól měl platit. Nerozumím čárám, které rýsují. VAR způsobuje velké škody. Chtěl bych vidět, zdali by byli na jiném stadionu velkého týmu připraveni takový gól odvolat," řekl Conte v rozhovoru pro BT Sport.

"Cítím velkou nespravedlnost. Nemám rád takové situace. Nevidím na tom nic pozitivního," prohlásil třiapadesátiletý Ital, kterého za protesty rozhodčí Danny Makkelie vyloučil.

Podle hráčské legendy "spurs" Glenna Hoddlea by fotbalisté mohli přestat slavit góly kvůli nejistotě, zda nakonec budou platit. "Nechci, aby něco takového nastalo. Lidé přestanou chodit na stadiony a budou se víc dívat v televizi. To nechceme, chceme atmosféru. Celý stadion slaví, ale na přezkoumání jednoho zlomku akce čekáme jak dlouho, čtyři minuty?"

V mimořádně vyrovnané skupině D můžou před posledním kolem na postup do osmifinále pomýšlet stále všechna čtyři mužstva. V čele je s osmi body Tottenham, Sporting a Frankfurt jsou o bod pozadu a Marseille o dva.

Harmonogram 6. kola LM ve skupině D:

1. listopadu:
21:00 Marseille - Tottenham
21:00 Sporting - Frankfurt

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články