Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Krejčí i Zima věří v postup: Motivace je obrovská. Dáme do toho všechno

Čeká je boj o postup na mistrovství světa. Ladislav Krejčí mladší vzpomínal, jak ještě jako dítě před zápasem národního týmu s Polskem doprovázel při nástupu na hřiště Daniela Pudila a snil o tom, že jednou bude také reprezentovat – teď se dočkal. Stoper David Zima už reprezentoval a zná sílu ofenzivy Švédů. Zejména Dejana Kulusevského, proti němuž nastoupil ještě v italské lize za FC Turín, kde ale nyní dlouho nehrál. Utkání Švédsko – Česko můžete sledovat ve čtvrtek od 20:25 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

David Zima v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Malcolm Mackenzie

Dvaadvacetiletý defenzivní univerzál Sparty Krejčí si nominace moc váží. Dozvěděl se o ní od sparťanského sportovního ředitele Tomáše Rosického. "Nějakou speciální gratulaci si úplně nevybavím, jenom vím, že první byla od pana Rosického. Toho jsem si moc vážil, že jsem se to dozvěděl touto formou. Moc se na to těším – na novou atmosféru, nový kolektiv a nové věci," přiznal jeden ze čtyř nováčků v národním týmu.

"Motivace je obrovská. Je to specifické v tom, že rozhodne jen jeden zápas. Všichni jsou si vědomi důležitosti toho zápasu," poznamenal Krejčí.

Jeho i Zimu mrzí ztráta nedoléčeného Patrika Schicka. "Je to velké oslabení. Je to hráč světových kvalit. Těšil jsem se, že se s Patrikem poprvé potkám.

"Určitě je to enormní oslabení. Je to útočník číslo jedna a bude nám chybět, to jednoznačně," dodal Zima, který nepovažuje za problém, že v italské lize nastoupil naposledy 12. února.

Ale věří, že mu to nebude vadit a že se tým rychle sehraje a zápas zvládne. "Čas na sehraní bude krátký. Zápas se musí zvládnout za jakýchkoli okolností. Člověk se nemůže vymlouvat na to, že není sehraný. Všichni do toho musí dát všechno. Pokud se to povede, věřím, že postoupíme," řekl Zima.

Vyzdvihl hlavně ofenzivní sílu Švédů. "Mají nesmírně kvalitní hráče, hlavně v ofenzivě. Měl jsem tu čest si proti některým zahrát v Serii A. Těším se na konfrontaci s nimi a že zjistíme, jak jsme na tom," konstatoval bývalý mládežnický reprezentant.

V turínském derby proti Juventusu se potkal s Kulusevským, který na konci ledna odešel do Tottenhamu na hostování s opcí. "Je to výborný hráč. Technicky jeden z nejlepších hráčů, které jsem v Itálii viděl. Tah na bránu z křídla má výborný. Hrozí od něho velké nebezpečí. Všichni útoční hráči mají obrovskou kvalitu, je těžké si vybírat. Musíme být připraveni na všechny," podotkl Zima.

Ten posledních pět utkání Serie A vynechal a čtyřikrát zůstal pouze na lavičce. "Od Nového roku jsem nastoupil do pěti zápasů. Od té doby se cítím dobře a posledních pět zápasů na to nemá vliv. Nebyla to úplně dlouhá doba, byl to měsíc. V Itálii musíme být vždycky připraveni. Hráči, kteří nehrají ostrý zápas za 'áčko', hrají druhý den proti dorostencům z Primavery. Všichni musí být připraveni a vytíženi," uvedl Zima, jehož tým nevyhrál už osm kol a klesl na 11. místo.

"Atmosféra by se dala krájet, je to napjaté. Hráči jsou nervózní. Je to strašně psychicky náročné. Potřebujeme jednu výhru, aby se to zase zlomilo a nastartovalo do časů kolem prosince a ledna, kdy jsme měli formu a vyhráli jsme skoro každý zápas," poznamenal dvojnásobný český mistr se Slavií.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články