Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Malta ukončila dlouhé čekání na vítězství, Džeko oslavil stý zápas výhrou

Roli favorita potvrdili fotbalisté Švýcarska v Tbilisi, kde v kvalifikaci pro mistrovství Evropy 2020 porazili Gruzii 2:0. Tým, který vede slovenský trenér Vladimír Weiss, Švýcarům dlouho odolával a osmý tým žebříčku FIFA rozhodl zápas až po změně stran. Fotbalisté Švédska porazili Rumunsko 2:1 a Malta se dočkala výhry téměř po šesti letech, když porazila Faerské ostrovy 2:1. Stý zápas za reprezentaci Bosny a Hercegoviny odehrál Edin Džeko a jeho tým vyhrál nad Arménií 2:1.

Fotbalisté Švýcarska
zdroj: ČTK/AP autor: Ennio Leanza

První gól zápasu dal v 57. minutě umístěnou střelou Zuber. Záložník Stuttgartu navázal na střeleckou formu z klubu, za který dal pět gólů v posledních pěti utkáních. Pojistku přidal deset minut před koncem Zakaria.

Ve skupině F Švédové porazili Rumunsko 2:1. Už v prvním poločase se před bránou prosadil Quaison a následně zvýšil střelou z první Claesson. Rumuni, za které odehrál celý zápas Alexandru Chipciu ze Sparty, snížili v 58. minutě po Keseruově hlavičce. Čtvrtfinalista mistrovství světa v Rusku tak vrátil svému soupeři porážku z přátelského utkání z loňského března.

Stejným výsledkem Španělé porazili Norsko. Ve Valencii poslal domácí favority do vedení útočník místních "Netopýrů" Rodrigo, Seveřané ale vyrovnali díky proměněné penaltě Kinga. V 71. minutě ale rozhodl rovněž z pokutového kopu dloubáčkem doprostřed brány kapitán Ramos.

Také Malta porazila Faerské ostrovy 2:1. Domácí výhru uhájili i v oslabení a zvítězili v soutěžním utkání po téměř šesti letech. Hosté mohli vyrovnat po hodině hry, kdy byl vyloučen za hru rukou ve vápně Agius, Olsen ale penaltu neproměnil. Z pokutového kopu naopak zajistil tři body svému týmu na druhé straně Borg, Thomsen už jen v nastavení snížil.

Bosenský kapitán Edin Džeko odehrál stý reprezentační zápas a jubileum oslavil také domácí výhrou 2:1 nad Arménií ve skupině J. Bývalý hráč Manchesteru City, Wolfsburgu nebo Teplic nastřílel v národním týmu 55 branek, tentokrát se ale prosadili spoluhráči Krunič a Miloševič. Celé utkání odehrál levý obránce pražské Sparty Eldar Čivič.

Uspěli i další favorité skupiny. Řecko porazilo 2:0 Lichtenštejnsko a Itálie vyhrála doma také 2:0 nad Finskem. Druhou branku Squadry Azzurry vstřelil devatenáctiletý útočník Moise Kean, který se stal prvním hráčem narozeným po roce 2000, který skóroval za italskou reprezentaci.

Kvalifikace ME 2020 ve fotbale:

Skupina D:

Tbilisi: Gruzie - Švýcarsko 0:2 (0:0)
Branky: 57. Zuber, 80. Zakaria.

Gibraltar: Gibraltar - Irsko 0:1 (0:0)
Branka: 49. Hendrick.

Skupina F:

Ta'Qali: Malta - Faerské ostrovy 2:1 (1:0)
Branky: 13. Nwoko, 77. Borg z pen. - 90.+8 Thomsen. ČK: 62. Agius (Malta).

Solna: Švédsko - Rumunsko 2:1 (2:0)
Branky: 33. Quaison, 40. Claesson - 58. Keseru.

Valencie: Španělsko - Norsko 2:1 (1:0)
Branky: 16. Rodrigo, 71. Ramos z pen. - 65. King z pen.

Skupina J:

Sarajevo: Bosna a Hercegovina - Arménie 2:1 (1:0)
Branky: 33. Krunič, 80. Miloševič - 90.+3 Mchitarjan z pen.

Udine: Itálie - Finsko 2:0 (1:0)
Branky: 7. Barella, 74. Kean. Vaduz: Lichtenštejnsko - Řecko 0:2 (0:1) Branky: 45.+1 Fortunis, 80. Donis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články