Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fanoušci v Podgorici uráželi Rose a Sterlinga. Rasistické Černohorce bude řešit disciplinárka UEFA

Kvalifikaci Eura 2020 mezi fotbalisty Černé Hory a Anglie poznamenalo rasistické chování domácích fanoušků k hostujícím hráčům. Urážky konkrétně směřovaly na obránce Dannyho Rose a na dalšího hráče tmavé pleti útočníka Raheema Sterlinga. Angličané vznesli stížnost u Evropské fotbalové unie (UEFA), která s Černou Horou zahájila disciplinární řízení.

Raheem Sterling
zdroj: ČTK/AP

"Je rok 2019 a takové věci by se měly tvrdě trestat, ne, aby to postihlo jen pár lidí. Musí to být celoplošné. Pokud se fanoušci chovají rasisticky, měli by uzavřít celý stadion," řekl čtyřiadvacetiletý Sterling.

"Až ten zákaz zruší, fanoušci si dvakrát rozmyslí, aby neudělali znovu něco tak hloupého, protože fotbal milují a všichni chtějí podpořit svůj tým osobně," uvedl útočník Manchesteru City, který se po pátečním hattricku proti České republice trefil i do sítě Černohorců.

Gól, jímž upravil skóre na konečných 5:1, oslavil tím, že si přiložil ruce k uším a natočil je směrem k černohorským fanouškům. Fotografii s tímto momentem pak umístil na sítě s dovětkem: "Nejlepší způsob, jak umlčet nepřátele (jo, mám na mysli rasisty)."

Opičích skřeků si všiml i Callum Hudson-Odoi, který je sám slyšel v dresu Chelsea v osmifinálové odvetě Evropské ligy na hřišti Dynama Kyjev.

"Bavili jsem se o tom s Raheemem. Upozorňoval mě, že lidé budou hrubí a budou říkat věci, které nechcete slyšet. Sice to vytěsníte z hlavy, ale nemělo by se to vůbec dít. Je to nepřijatelné," konstatoval osmnáctiletý Hudson-Odoi.

Zdroj
ČTK, BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články