Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kouč Atlética Simeone: Vstupujeme do Zóny Suáreze

Velká radost a hlavně velká úleva. Tak se cítil po nedělním vítězství trenér Atlética Madrid Diego Simeone. Jeho tým zvládl domácí drama s Osasunou Pamplona až díky dvěma brankám v posledních osmi minutách a díky triumfu 2:1 drží před závěrečným kolem dvoubodový náskok v čele tabulky na Real Madrid. Simeone proto velebil týmovou nezdolnost a autora vítězné branky Luise Suáreze.

Diego Simeone
zdroj: ČTK/EFE/Rodrigo Jimenez

"Kdo jiný by mohl lépe rozhodnout takovýto zápas než on? Zdálo se, že nám vše uteče, ale on s tím má tolik zkušeností. Zároveň prokázal neuvěřitelnou vůli. V minulých zápasech se mu tak nedařilo, ale nevzdával se," citovala agentura Reuters Simeoneho, který už před zápasem označil rozhodující ligovou fázi za vstup do "Zóny Suáreze".

Atlético se v utkání dlouho střelecky trápilo a čtvrt hodiny před koncem prohrávalo po trefě Anteho Budimira. V 82. minutě však vyrovnal Renan Lodi a dvě minuty před koncem přišel moment uruguajského útočníka, který zužitkoval přihrávku Yannicka Carrasca. Madridský tým se tak zase přiblížil prvním titulu po sedmi letech. "Věřil jsem, že když jsme si vytvořili tolik šancí, že nějakou proměníme," řekl Simeone.

Radost měl i Suárez, který sice patří s 20 zásahy k nejlepším střelcům týmu, nicméně na branku čekal už pět zápasů. "Všichni říkají, že si Atlético musí své úspěchy vytrpět. Nemyslel jsem si, že ale budeme trpět až takhle," prohlásil před televizními kamerami Suárez. "Na druhou stranu jsou to přesně tyhle momenty, kdy se takový tým tvoří. Je v tom úsilí, sebeobětování a tvrdá práce, aby tým dosáhl svých cílů," dodal bývalý útočník Barcelony.

Navzdory tomu, že se kvůli koronavirovým opatřením muselo hrát před prázdnými tribunami, hráče povzbuzovalo i několik tisíc fanoušků před stadionem. "Bylo to něco neskutečného. Když jsme prohrávali 0:1 a vše bylo proti nám, fanoušci nás přesto hnali. Tohle je Atlético a abyste ho opravdu pochopili, musíte v něm žít," podotkl obránce Mario Hermoso.

V závěrečném kole bude hrát Atlético na hřišti Valladolidu, které stále ještě živí naději na záchranu. Naopak Real čeká doma sedmý Villarreal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články